Festa final de Campus

Avui divendres ha estat l’últim dia del Campus, i ens ho hem passat d’allò més bé!

Hem experimentat al Lab, hem preparat un súper esmorzar amb pa amb xocolata i després ho hem celebrat ballant i fent danses.

Des del Campus donem les gràcies a totes les famílies que han confiat en el nostre projecte, i a tots els nens i nenes per haver-nos regalat tants moments extraordinaris.

Molt bon inici de curs!

Experimentem amb líquids i visitem la biblioteca de l’Ateneu

Quan hem arribat al matí, alguns hem jugat al Lab, i d’altres, han volgut fer un experiment amb líquids amb el repte: sereu capaços de fer el mateix?

 

Com ho podem fer perquè el líquid groc quedi a sobre del transparent?

Després de fer moltes i moltes proves i de pensar com podem fer aquesta barreja de líquid, ens ha entrat la gana i hem anat a esmorzar iogurt amb cereals! mmm…ens encanta! Quan hem acabat, hem anat a la Biblioteca de l’Ateneu, on ens han explicat un conte i ens han preparat tot de llibres d’éssers vius. Després hem pogut mirar i llegir contes lliurement. Demà, continuem!

Anem al Món Sant Benet

Avui dimecres hem anat al Món Sant Benet per fer un taller molt interessant: “de l’hort al plat”.

Quan hem arribat, hem esmorzat i mentre esperàvem a començar el taller, hem tornat a buscar insectes. Allà n’hi havien molts, i eren diferents dels que vam trobar ahir pels voltants de la Fub. A alguns, però, no els ha agradat gaire que hi haguessin tantes formigues!

De seguida han arribat les monitores i hem anat cap a l’hort, on ens han explicat que colliríem diferents verdures ecològiques per després cuinar-les i menjar-nos-les! però… ja sabem exactament què vol dir la paraula “ecològic”? entre tots hem exposat unes quantes idees i finalment ens han fet 5 cèntims del que significa tenir un hort ecològic. Havíem de collir carbassons, pebrots, tomàquets, cebes i albergínies. Serem capaços de trobar-les?
I després ha arribat l’hora de veritat! anem a cuinar-les!

Alguns hem fet una pizza d’albergínia.
Els més petits un pinxo de tomàquet, olives i formatge, i carbassó marinat amb vinagreta.Uns altres, carbassó farcit amb ou dur,olives negres, tonyina i pebrot vermell.

Mireu com cuinem! Ens encanta! Ep! Que crema! Aquí anem muntant la pizza vegetal amb la base d’albergínia blanca ecològica.

I uns altes, fent els pinxos.Mireu els carbassons farcits com ens han quedat! i aquí el resultat final! un plat per cadascú perquè tots puguem provar de tot.
Un taller molt interessant!

Demà, continuem.

Anem a buscar insectes!

Aquest matí hem vist que al terrari dels insectes pal hi havien unes boletes petites amagades entre la sorra, i ens hem preguntat… això són ous? o són caques? o potser insectes molt petits? ho hem mirat amb la lupa i hem intentat agafar-ne unes quantes a veure si entre tots descobríem què eren aquelles boletes rodonesDesprés hem sortit pels voltants del Lab a veure si trobàvem més insectes per poder posar al terrari. I n’hem trobat molts!

Fins i tot hem trobat un escarabat i sobretot moltes i moltes formigues.

Hem posat els insectes que hem anat trobat dins d’una caixeta per portar-la al Lab, mentre que ens anàvem preguntant, a on els posarem? què menjaran? si els posem dins amb els insectes pal es moriran? o els insectes pal se’ls menjaran?

Altres nens i nenes han dit: les formigues no arribaran al Lab perquè l’escarabat se les haurà menjat!

Doncs sabeu què? Quan hem arribat hem vist que les formigues s’estaven menjant l’escarabat… curiós però cert.

Demà continuem!

VISITEM LA BIBLIOTECA DE L’ATENEU

  • DIJOUS 20/07/2017

Hola famílies!!!

Avui hem esmorzat meló amb pernil i plàtan

Quan hem acabat d’esmorzar, hem anat a la biblioteca a tornar els contes que havíem agafat la setmana passada i ens han explicat el conte de “L’EFÍMERA”. Amb aquesta història hem après a valorar les coses importants del dia a dia com ser feliç i no enfadar-nos constantment, ja que perdem molt de temps.

Ens ha donat una bona lliçó 

Quan s’ha acabat el conte, cadascú ha pogut agafar llibres per mirar-los. Aquest cop no hem agafat cap de préstec perquè aquesta és l’última setmana del Campus

Demà serà un dia ple de sorpreses…

Ens veiem demà,

QUANTS REPTES!!!

  • DIMECRES 19/07/2017

Hola famílies!!!

De bon matí, alguns nens i nenes han anat a investigar amb les ombres. Entre tots hem après que perquè hi hagi ombra necessitem el Sol o alguna llum i a més que aquesta varia segons la mida o la forma de l’objecte o persona.

Per comprovar si l’ombra es mou a mesura que va passant el dia, hem marcat la silueta  de terra amb guixos i hem pensat que és important apuntar l’hora amb la qual s’ha dibuixat. Les hipòtesis que ens hem formulat han sigut diverses:

  • L’ombra no es mourà per molta estona que passi
  • A mesura que vagi passant el dia l’ombra es farà més o menys petita i es mourà

Demà comprovarem a una hora diferent, si aquesta ombra s’ha mogut de lloc.

Avui hem esmorzat iogurt amb cereals. Quan hem acabat d’esmorzar, hem fet tres grups:

Un grup ha anat a jugar amb l’aigua, hi havia la piscina i pots amb colorant de diferent color. El repte que se’ls hi ha proposat ha sigut de crear colors nous amb els colors que teníem.

Un altre grup, ha anat a jugar a l’aula fosca

Fins i tot, hem fet una representació amb ombres xineses amb els animals que estaven disposats a l’aula.

Quina bona idea han tingut i que creatius…

Finalment, un altre grup ha anat a fer massatges amb crema 

Per fer els grups, s’ha tingut en compte les activitats que cada infant havia fet aquest dilluns, ja que d’aquesta manera tots els nens i nenes han pogut passar per tots els espais.

Fins demà,

HI HAVIA UNA VEGADA EN UN MONESTIR…

  • DIMARTS 18-07-2017

Hola famílies!!!

Avui hem anat d’excursió al Món Sant Benet i hem fet el taller de “Hi havia una vegada en un monestir…”

La Montse, la monitora del Món Sant Benet ens ha preguntat si alguna vegada havíem sentit unes campanes. Tothom ha dit que sí i ens hem endinsat a trobar d’on prové aquest soroll

I caminant caminant finalment hem trobat el campanar!!!

Quan hem entrat dins d’una sala hem descobert que allà hi havia el barret de l’abat i un cofre on a dins hi havia la roba que porten els monjos

Ens han explicat que els monjos viuen en un monestir

Així doncs, aquí ha començat l’aventura i quina millor manera que viure-la com si nosaltres també fóssim monjos

Hem visitat moltes parts del monestir. Aquí ens trobem a l’església, on els monjos aprofitaven per resar durant moltes hores

També hem pogut veure el claustre, que era com el pati on els monjos aprofitaven per pensar, per llegir…

Hem descobert que als capitells de les columnes hi havien coses dibuixades i que al terra també hi havien dibuixos fets amb pedres de riu

Quina feinada havien tingut les generacions anteriors…, ja que van trigar molt en fer tot això que hem vist 

També hem visitat la cuina…
 i el menjador del monestir 

Ens ho hem passat molt bé i hem pogut conèixer en primera persona com vivien els monjos antigament

QUÈ HI HA AMAGAT DINS LA FOSCOR?

  • DILLUNS 17-07-2017

Hola famílies!!!

Donem la benvinguda als nens i nenes nous que han vingut aquesta setmana.

La temàtica que treballarem aquesta setmana és LA LLUM 

Al matí, hem fet un dibuix per decorar el calaixet on cadascú té guardades les seves coses

Després l’hem enganxat amb aironfix i hem posat el nostre nom 

Amb només la llum d’un lot, que tenia cada infant, hem descobert moltes de les coses que estaven amagades dins l’aula fosca.  

Hem descobert que els animals es projecten a la paret amb la llum. Què passa si posem el lot més a prop de l’objecte? i el posem més lluny? com es veu a la paret? 

Fins i tot alguns nens i nenes han fet ombres xineses

Alguns nens i nenes han vist la seva ombra de diferents colors.. però d’on surten aquests colors? i aquesta ombra negra que hi ha al mig? si no hi ha cap llum negra!

Mireu, sembla un CD!!!

Com ens ha costat trobar l’interruptor de la taula de llum… estava ben amagat. Barrejant els cubs de colors hem vist que apareixien uns colors nous.

Altres nens i nenes han anat a la sala de relaxació, on allà per parelles s’han fet un massatge amb crema

Recordeu que demà anem d’excursió al Món Sant Benet i per això és imprescindible que estigueu al Lab puntuals, a les 9.00 h, ja que hem d’anar a buscar l’autocar a la Plaça Espanya.

Ens veiem demà

FEM AVIONS DE PAPER

  • DIVENDRES 14-07-2017

Hola famílies!!!

Com que avui és l’últim dia per a molts nens i nenes hem decidit que quina millor manera que celebrar-ho esmorzant pa amb xocolata.

Mmm… està boníssim

Aquí us presentem una de les construccions que han fet el Biel, l’Arnau i el Jordi 

Mentre que els nens i nenes que se’n van aquesta setmana s’han quedat acabant la sorpresa per a les seves famílies, els altres infants han anat a visitar el mercat que fan divendres  a prop del Lab.

Quan hem acabat, els hi hem proposat quines coses coneixien que poguessin volar i que a més poguéssim fer nosaltres. Han sorgit idees diferents com helicòpters,  un globus i finalment han dit que podíem fer un avió amb paper o cartolina.

El Jordi ens ha ensenyat a fer un avió de paper. 

Així doncs, hem seguit tots els passos que ens anava dient 

I hem comprovat el més important… si volava 
Sííí!!! Ho hem aconseguit

Fins i tot, els nens i nenes que han volgut els han decorat 

Bon cap de setmana

Ens veiem la setmana que ve