VISITEM LA BIBLIOTECA DE L’ATENEU

 • DIJOUS 20/07/2017

Hola famílies!!!

Avui hem esmorzat meló amb pernil i plàtan

Quan hem acabat d’esmorzar, hem anat a la biblioteca a tornar els contes que havíem agafat la setmana passada i ens han explicat el conte de “L’EFÍMERA”. Amb aquesta història hem après a valorar les coses importants del dia a dia com ser feliç i no enfadar-nos constantment, ja que perdem molt de temps.

Ens ha donat una bona lliçó 

Quan s’ha acabat el conte, cadascú ha pogut agafar llibres per mirar-los. Aquest cop no hem agafat cap de préstec perquè aquesta és l’última setmana del Campus

Demà serà un dia ple de sorpreses…

Ens veiem demà,

QUANTS REPTES!!!

 • DIMECRES 19/07/2017

Hola famílies!!!

De bon matí, alguns nens i nenes han anat a investigar amb les ombres. Entre tots hem après que perquè hi hagi ombra necessitem el Sol o alguna llum i a més que aquesta varia segons la mida o la forma de l’objecte o persona.

Per comprovar si l’ombra es mou a mesura que va passant el dia, hem marcat la silueta  de terra amb guixos i hem pensat que és important apuntar l’hora amb la qual s’ha dibuixat. Les hipòtesis que ens hem formulat han sigut diverses:

 • L’ombra no es mourà per molta estona que passi
 • A mesura que vagi passant el dia l’ombra es farà més o menys petita i es mourà

Demà comprovarem a una hora diferent, si aquesta ombra s’ha mogut de lloc.

Avui hem esmorzat iogurt amb cereals. Quan hem acabat d’esmorzar, hem fet tres grups:

Un grup ha anat a jugar amb l’aigua, hi havia la piscina i pots amb colorant de diferent color. El repte que se’ls hi ha proposat ha sigut de crear colors nous amb els colors que teníem.

Un altre grup, ha anat a jugar a l’aula fosca

Fins i tot, hem fet una representació amb ombres xineses amb els animals que estaven disposats a l’aula.

Quina bona idea han tingut i que creatius…

Finalment, un altre grup ha anat a fer massatges amb crema 

Per fer els grups, s’ha tingut en compte les activitats que cada infant havia fet aquest dilluns, ja que d’aquesta manera tots els nens i nenes han pogut passar per tots els espais.

Fins demà,

HI HAVIA UNA VEGADA EN UN MONESTIR…

 • DIMARTS 18-07-2017

Hola famílies!!!

Avui hem anat d’excursió al Món Sant Benet i hem fet el taller de “Hi havia una vegada en un monestir…”

La Montse, la monitora del Món Sant Benet ens ha preguntat si alguna vegada havíem sentit unes campanes. Tothom ha dit que sí i ens hem endinsat a trobar d’on prové aquest soroll

I caminant caminant finalment hem trobat el campanar!!!

Quan hem entrat dins d’una sala hem descobert que allà hi havia el barret de l’abat i un cofre on a dins hi havia la roba que porten els monjos

Ens han explicat que els monjos viuen en un monestir

Així doncs, aquí ha començat l’aventura i quina millor manera que viure-la com si nosaltres també fóssim monjos

Hem visitat moltes parts del monestir. Aquí ens trobem a l’església, on els monjos aprofitaven per resar durant moltes hores

També hem pogut veure el claustre, que era com el pati on els monjos aprofitaven per pensar, per llegir…

Hem descobert que als capitells de les columnes hi havien coses dibuixades i que al terra també hi havien dibuixos fets amb pedres de riu

Quina feinada havien tingut les generacions anteriors…, ja que van trigar molt en fer tot això que hem vist 

També hem visitat la cuina…
 i el menjador del monestir 

Ens ho hem passat molt bé i hem pogut conèixer en primera persona com vivien els monjos antigament

QUÈ HI HA AMAGAT DINS LA FOSCOR?

 • DILLUNS 17-07-2017

Hola famílies!!!

Donem la benvinguda als nens i nenes nous que han vingut aquesta setmana.

La temàtica que treballarem aquesta setmana és LA LLUM 

Al matí, hem fet un dibuix per decorar el calaixet on cadascú té guardades les seves coses

Després l’hem enganxat amb aironfix i hem posat el nostre nom 

Amb només la llum d’un lot, que tenia cada infant, hem descobert moltes de les coses que estaven amagades dins l’aula fosca.  

Hem descobert que els animals es projecten a la paret amb la llum. Què passa si posem el lot més a prop de l’objecte? i el posem més lluny? com es veu a la paret? 

Fins i tot alguns nens i nenes han fet ombres xineses

Alguns nens i nenes han vist la seva ombra de diferents colors.. però d’on surten aquests colors? i aquesta ombra negra que hi ha al mig? si no hi ha cap llum negra!

Mireu, sembla un CD!!!

Com ens ha costat trobar l’interruptor de la taula de llum… estava ben amagat. Barrejant els cubs de colors hem vist que apareixien uns colors nous.

Altres nens i nenes han anat a la sala de relaxació, on allà per parelles s’han fet un massatge amb crema

Recordeu que demà anem d’excursió al Món Sant Benet i per això és imprescindible que estigueu al Lab puntuals, a les 9.00 h, ja que hem d’anar a buscar l’autocar a la Plaça Espanya.

Ens veiem demà

FEM AVIONS DE PAPER

 • DIVENDRES 14-07-2017

Hola famílies!!!

Com que avui és l’últim dia per a molts nens i nenes hem decidit que quina millor manera que celebrar-ho esmorzant pa amb xocolata.

Mmm… està boníssim

Aquí us presentem una de les construccions que han fet el Biel, l’Arnau i el Jordi 

Mentre que els nens i nenes que se’n van aquesta setmana s’han quedat acabant la sorpresa per a les seves famílies, els altres infants han anat a visitar el mercat que fan divendres  a prop del Lab.

Quan hem acabat, els hi hem proposat quines coses coneixien que poguessin volar i que a més poguéssim fer nosaltres. Han sorgit idees diferents com helicòpters,  un globus i finalment han dit que podíem fer un avió amb paper o cartolina.

El Jordi ens ha ensenyat a fer un avió de paper. 

Així doncs, hem seguit tots els passos que ens anava dient 

I hem comprovat el més important… si volava 
Sííí!!! Ho hem aconseguit

Fins i tot, els nens i nenes que han volgut els han decorat 

Bon cap de setmana

Ens veiem la setmana que ve

ANEM A LA BIBLIOTECA

Hola famílies!!!

Avui hem esmorzat fruita: plàtans i síndria

Us ensenyem el robot que han construït l’Arnau i el Biel, estan molt fascinats amb les construccions. Després d’esmorzar, rentar els plats i les dents, hem anat a la biblioteca de l’Ateneu. Allà ens han explicat el conte del “Pollastre esplomat”. 

Ens ha agradat molt i fins i tot hem pogut participar en la història 

A més, també ens han preparat un racó amb llibres de la temàtica treballada aquesta setmana, el vent.

Hem pogut veure diferents objectes que fan vent com per exemple els ventalls i un ventilador. El Biel com que sabia moltes coses sobre els ventiladors ens ha explicat com funciona. 

També ens han explicat que com que a vegades es fan malbé els contes, a la biblioteca hi ha un hospital, on la Remei s’encarrega d’arreglar-los.  

Seguidament, hem pogut buscar i veure quins llibres hi ha a la biblioteca i cada infant s’ha pogut emportar-ne un de préstec.

ENTREPANS EXTRAVAGANTS

 • DIMECRES 12-07-2017

Hola famílies!!!

Avui hem anat d’excursió al Món Sant Benet a realitzar el taller d’ENTREPANS EXTRAVAGANTS

Aquest matí quan tots els nens i nenes han arribat al Lab, hem agafat les gorres i hem anat caminant fins a la parada de l’autobús de la Plaça Espanya. Un cop allà, hem esperat que arribés l’autobús que anava cap a Navarcles.

Hem caminat de Navarcles fins al Món Sant Benet. Quan hem arribat, hem esmorzat galetes i fins i tot ens ha sobrat una mica temps per poder jugar pels voltants.

Després han arribat les monitores, la Montse, la Berta i la Mercè i ens han explicat una història fascinant:

“A l’Alícia treballa una cuinera que es diu Júlia i ella es va inventar uns entrepans diferents i això li ha permès viatjar per tot el món”. Com que aquests dies no ha estat per aquí, el Pere ha volgut endreçar i netejar el rebost dels aliments, però ara està preocupat i trist. Sabeu per què? Doncs es veu que quan va treure tots els aliments no es va fixar on anava cadascun d’ells i ara està molt perdut”.

I és aquí on comença l’aventura, ja que tots els nens i nenes hem volgut ajudar al Pere.

Així doncs, cadascú ha agafat una targeta, on hi havia un aliment diferent i entre tots els hem ordenat en el rebost. Ens hem adonat que les targetes eren de tres colors diferents i això significa que hi ha tres famílies d’aliments diferents. 

Les monitores ens han explicat que una família és la de la farina, en la qual trobem el pa, les galetes… i que aquests aliments són imprescindibles perquè ens aporten molta energia.

També trobem aliments que es troben en la família de la llet com els formatges, els iogurts… i tots aquests aporten calci als nostres ossos i ens ajuden a créixer. 

Finalment, trobem la família de les fruites, les quals ens aporten minerals, vitamines, fibra i això és el que ens permet anar de ventre. 

Així doncs, com a resum, dir que és important cuinar i menjar aliments saludables, a part de fer exercici físic per estar sans, forts i alegres. 

Hem rebut un missatge de la Júlia… Ha estat molt emocionant… ens ha donat les gràcies per ordenar el seu rebost i com a agraïment ens ha portat una caixa plena de sorpreses

A la caixa hem pogut veure com ha viatjat per molts països 

I a dins ens hem trobat dues receptes… i ens ha convidat a fer-les  

Així doncs, hem fet dos grups. Un grup ha fet l’entrepà salat. A continuació es mostra la recepta perquè us animeu a provar-ho a casa.

 

I l’altre grup ha fet un entrepà dolç amb maduixes, mató, nous i mel

Un cop hem sabut el que havíem de fer, ens hem posat mans a l’obra 

I finalment, ens els hem pogut menjar

Avui ha sigut un dia molt emocionant ple de sorpreses i hem pogut fer de cuiners/es.

Abans d’agafar l’autobús per tornar cap al Lab, hem tingut una estona per jugar al bosc. Allà ens hem imaginat que érem espies, exploradors i alguns fins i tot han buscat cabanes.

COM PODEM MOURE LES PILOTES SENSE TOCAR-LES?

 • DIMARTS 11-07-2017

Ja estem preparats per anar a comprar l’esmorzar!!!

Avui hem esmorzat iogurt amb cereals

Com us vam explicar ahir al blog, aquesta setmana treballarem la temàtica del vent i per això avui hem preparat diferent material relacionat amb aquesta temàtica

Com podem moure la pilota sense tocar-la amb les mans? Totes les pilotes es mouen igual amb el mateix objecte? 

Aquest ha estat el repte d’avui

Uii!! Com costa moure aquesta pilota…

Ho provem millor amb un altre objecte

També hem pogut utilitzar diferents materials per crear un paracaigudes i veure com actua amb el vent

Com que avui ha fet molta calor, els nens i nenes que han volgut s’han anat a remullat al pati de l’Escorxador

Ens ho hem passat molt bé!!!

Recordeu que demà anem d’excursió al Món Sant Benet i per això és important que estigueu a les 9h al Lab perquè hem d’anar a buscar l’autocar.

Descanseu i carregueu energies!!!

INICIEM LA 3a SETMANA DEL CAMPUS

 • DILLUNS 10-07-2017

Avui s’inicia la 3a setmana del campus la qual va ambientada amb la temàtica del vent. Us donem la benvinguda als nens i nenes nous!!!

Primer de tot, ens hem conegut tots i totes i després alguns nens i nenes han anat a comprar l’esmorzar al supermercat més proper. Mentrestant, els altres s’han anat a rentar les mans i hem preparat l’aula d’esmorzar. Avui hem esmorzat pa amb embotit.

Quan hem acabat, hem anat a l’edifici de la universitat a fer d’artistes.

Hem estat a l’aula on fan art els futurs mestres!!!

Aquí us presentem als nens i nenes d’aquesta setmana

Hem aprofitat l’interès de crear altres colors per treballar i endinsar-nos dins les barreges.

Quins colors necessitem per crear el color lila, verd i/o taronja?

Ha estat un bon repte!

Les diferents creacions que han anat sortint ens serviran per posar-les dins del calaixet on cadascú té les seves coses.

Els nens i nenes que ja ho havien fet, qui ha volgut, ha pogut fer altres creacions. Els altres, han preferit anar a jugar.

Fins demà!!!

ENS MOVEM AMB EL NOSTRE COS

 • DIVENDRES 07-07-2017

Avui, divendres dia 7 de juliol és el Dia Mundial de la Xocolata. És per això que des del Lab també ho hem volgut celebrar i quina millor manera que fer nosaltres de cuiners.

Així doncs, quan hem arribat, hem fet dos grups. Un grup primer ha fet la xocolata desfeta mentre que l’altre ha anat a jugar al pati de l’escola Les Bases. Després hem intercanviat les tasques.

Abans de començar, les monitores han preguntat si algú sabia com es feia la xocolata desfeta. Entre tots hem intentat pensar quins ingredients necessitaríem i un cop ho hem tingut ben clar hem hagut de pensar com fer-ho.

Els més grans han ajudat a llegir la recepta que estava escrita en el paquet de cacau. El primer pas posava incorporar 200 ml de llet. Però això què significa?

Hem pensat i calculat molt, i hem establert equivalències amb objectes quotidians com per exemple un got. Quants ml té un got? Quants gots necessitem per fer tot el paquet de xocolata?

 

Un altre pas, ha estat el d’incorporar dues cullerades de xocolata per cada 200 ml.

Com que encara estava massa líquida, hem decidit posar tot el cacau que hi havia al paquet. I així sí que ha quedat la textura que té la xocolata, és a dir, més espessa.

En l’altre grup, a part de la llet i de la xocolata també ha sorgit la idea que necessitaríem escalfor per a poder fer la xocolata. Arran d’això, ha sorgit un mini debat, ja que en un començament no ens posàvem d’acord amb quin material posaríem la llet i la xocolata: uns deien que la podríem posar en un got, uns altres en un bol, en una cassoleta…

Així doncs, s’ha decidit mostrar als nens i nenes tots els objectes que havien dit i d’aquesta manera ha estat més fàcil saber quin és el que ens aniria millor, ja que finalment un dels infants ens ha explicat que el got i el bol estan fets de plàstic i per tant, si els poséssim amb el foc s’acabarien fonent.

Amb l’ajuda de tots i totes hem pogut fer la xocolata desfeta.

Hem hagut d’anar molt en compte perquè els fogons cremaven molt. 

Mentre un grup feia la xocolata, l’altre ha aprofitat per anar a comprar les fruites amb les quals acompanyarem la xocolata. Finalment, s’ha decidit comprar plàtans i síndria.

Nyaaam, bon profit!!!

Estem fets uns bons cuiners i cuineres!!!

I aprofitant que aquesta setmana estem treballant el moviment, hem utilitzat el nostre cos per ballar cançons com: el tren de l’alegria, el bugui- bugui, el joan petit quan balla, zum zum fa l’abella, entre altres.

A més, també ens ha servit per acomiadar-nos dels nens i nenes que la setmana que ve ja no vindran al Campus.  Que tingueu molt bon estiu tots i totes i un bon cap de setmana.

Ens veiem dilluns amb temes nous a investigar i amb moltes ganes d’experimentar!!!