Post sobre els programes de Postgrau dels Estudis d’Empresa

AL DIA EN QÜESTIONS CLAU PER A UN EXITÓS DESENVOLUPAMENT EMPRESARIAL: FINANCES, FISCALITAT, RECURSOS HUMANS I MÀRQUETING 

Postgraus banner

És evident que l’experiència és un element clau a l’hora de gestionar una empresa, però tan important com l’experiència és la posada al dia de coneixements per afrontar amb garanties els reptes que comporta l’adaptació a un món cada dia més canviant. Conscients d’aquesta necessitat, l’Escola de Formació Contínua de la Fundació Universitària del Bages i els estudis d’Empresa programen cada any una oferta de postgraus pensada per a l’especialització de directius empresarials en diferents àmbits estratègics de la gestió empresarial i per a posar al dia coneixements i noves tendències que les empreses no poden deixar de banda si volen garantir el seu futur. Comptabilitat i finances, fiscalitat, gestió de persones a les organitzacions i màrqueting i gestió comercial formen part de les propostes formatives de llarga durada de la FUB per donar resposta a aquesta necessitat, amb una formació adequada al perfil professional que treballa a les empreses o que vol orientar el seu futur laboral cap a aquestes especialitzacions.

És en aquest sentit que de cara al nou curs s’ha programat la que ja serà la desena edició del Postgrau en Fiscalitat. Un postgrau amb estructura modular que posa al dia en qüestions relacionades amb el sistema tributari, un àmbit sotmès a una gran complexitat i dinamisme que cal tenir molt present en la gestió empresarial. Per aquest motiu, el postgrau ofereix formació sobre les diferents figures impositives, sobre l’estudi de la normativa comptable i sobre l’anàlisi d’estats financers.

Amb el nou curs arrencaran també dos postgraus amb cinc anys de trajectòria: el de Comptabilitat i finances i el de Gestió de persones a les organitzacions. En el primer cas, l’objectiu del programa passa perquè els participants dominin tot el que fa referència a la direcció comptable i financera d’una empresa des d’un punt de vista ampli que inclou tant l’operativa diària com l’auditoria. Al final del Postgrau, l’alumne ha de saber elaborar, gestionar, analitzar i interpretar informació comptable i financera; ha d’haver adquirit un llenguatge econòmic i un coneixement sòlid de conceptes i instruments comptables i financers fonamentals; i ha de disposar d’una visió generalista del procés comptable i financer tant de l’organització com del seu entorn.

El Postgrau en Gestió de persones a les organitzacions és la formació ideal per a graduats i professionals que es vulguin especialitzar en la direcció i gestió d’àrees de recursos humans d’empreses o institucions. Es tracta d’un postgrau que posa un èmfasi especial en la visió estratègica i organitzativa de l’empresa a partir del lideratge de persones i equips de treball. Com en el cas dels altres postgraus, es pot optar per realitzar un dels mòduls i obtenir certificats d’aprofitament que posteriorment es poden convalidar per obtenir el títol de Postgrau.

La falta d’especialistes en Màrqueting i gestió comercial en les petites i mitjanes empreses va ser el motiu pel qual, fa dos anys, la Fundació Universitària del Bages va decidir programar un nou postgrau orientat a formar professionals en aquests dos àmbits. Es tracta d’un postgrau que s’adreça a directius i professionals d’empreses que no tenen desenvolupada la funció del responsable de màrqueting i que pretén formar persones que puguin pal·liar aquesta mancança. Al final del postgrau, l’alumne ha de saber elaborar un pla de màrqueting complet, des de la concepció estratègica fins al seu desenvolupament.

L’oferta de postgraus especialitzats de la Fundació Universitària del Bages va molt lligada a la realitat i les necessitats de les empreses del territori. De fet, el seu disseny es fa partint de les demandes del sector i adaptant els horaris a la disponibilitat horària d’aquests professionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.