Quins perfils de directius són els més demandats?

Fa uns dies la consultora Adecco Professional, especialitzada en la selecció de persones, va publicar un informe sobre els directius més buscats per les empreses de l’estat espanyol. El principal objectiu d’aquest informe, és donar a conèixer quines són les tendències del mercat laboral en referència a la contractació de directius.

De la lectura detallada d’aquest estudi podem extreure un conjunt de recomanacions, que seria interessant que els futurs candidats a directius de les empreses, tinguessin en compte a l’hora de dibuixar el seu perfil professional i anar-lo adaptant a les necessitats que requereix el mercat.

Els estudiants que volen optar a ocupar aquests perfils, hauran de ser persones que motivin i tinguin habilitat per gestionar  els treballadors , ser capaços de repartir responsabilitats,  valorar cada empleat com a persones, fer-los sentir part de l’empresa i de la missió a desenvolupar per aquesta. Donar marge d’error per fomentar l’aprenentatge, saber confiar amb el seu equip de treball i tenir capacitat de lideratge per saber delegar.

Les empreses actuals demanden directius que siguin capaços d’afrontar i liderar processos d’internacionalització i fomentar la innovació en tots els seus àmbits. Tot això, passa en un moment on afronten l’obertura de nous mercats i la creació de nous productes i serveis com un gran repte per aconseguir incrementar el número de potencials clients.

Un altre aspecte essencial dels nous directius, és la seva orientació a resultats i identificació amb la cultura i valors de l’empresa (perfils que s’adaptin a la forma de ser d’aquesta). La capacitat de negociació i la resistència a la pressió, són imprescindibles.

En l’estudi,  Adecco Professional,  fa una relació de perfils de llocs de treballs més demandats, destacant els següents:  responsables de serveis tècnics, responsables de projectes (especialment en àmbits d’enginyeria mediambiental i d’energies renovables), responsables d’operacions logístiques, responsables de riscos financers – entitats bancàries, consultors experts en disseny de sistemes informàtics, directors comercials sector Retail, directors de màrqueting amb especialització de màrqueting online, directors mèdics i responsables de seguretat i salut.

Per finalitzar, cal tenir en compte que tots aquests perfils de llocs de treball (i no només aquests) tenen com a requisit imprescindible el domini de la llengua anglesa, idioma que continua dominant en el sector empresarial. La globalització ja fa un temps que ens ha arribat al mercat laboral i cal superar l’assignatura pendent per a molts, l’anglès avui en dia és imprescindible per als perfils directius de futur.

Jordi Conca Matias. Director i professor dels Estudis d’Empresa de la Fundació Universitària del Bages.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.