Trenta empreses participen en el primer programa Premium. Els alumnes becats compaginaran pràctica i teoria La col·laboració Gest!-FUB dóna un resultat acadèmic ajustat a les necessitats reals del món empresarial
La col·laboració de Gest! amb la Fundació Universitària del Bages dóna vida al programa Premium, que afegeix valor als estudis de grau d’Administració i Direcció d’Empreses i dóna resposta a la demanda del sector empresarial que els futurs professionals hagin rebut una formació teoricopràctica que els acosti a la realitat de les empreses.
Fidel als seus principis fundacionals de col·laborar en l’enfortiment dels actius del territori, Gest! fa temps que col·labora amb la Fundació Universitària del Bages (FUB) amb l’objectiu de cobrir la demanda de formació de professionals en el grau de Gestió d’Empreses que fa l’entorn empresarial. Els equips de la FUB i de Gest! han treballat en l’elaboració del programa Premium, que, a partir del curs vinent, completarà i aportarà valor al nou grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE).
El programa Premium marca la diferencia i col·loca la FUB en un lloc preeminent en la formació dual (teoricopràctica) d’alta qualitat. Això s’aconsegueix amb un professorat estretament vinculat al món empresarial i amb la participació de les empreses vinculades, totes de gran importància, en l’àmbit empresarial comarcal, amb models organitzatius avançats que seran un referent a seguir com a ensenyament pràctic per als alumnes que hi prenguin part.
Aquest programa es desenvolupa complementàriament als estudis dels quatre cursos del grau i tindran quatre cursos d’anglès, més dos anys d’un segon idioma (francès o alemany), més un any de pràctiques becades en una empresa, més formació d’especialització en formació empresarial. D’aquesta manera tothom en surt beneficiat: FUB, alumnes i també les empreses adscrites.
Així ho han entès les trenta empreses participants, que tindran els alumnes becats treballant i compartint el dia a dia de la seva organització durant un any. És un gest encoratjador per la seva part, que demostra que han vist la importància que té aquesta iniciativa per a la seva empresa, la universitat i el territori posant al dia el que havia estat la figura de l’aprenent, amb l’afegit substancial del nivell universitari.
En aquest acostament del món de l’empresa a la FUB ja hi ha llista d’espera per a les següents convocatòries, la qual cosa evidencia l’interès mutu en mantenir la col·laboració, que aportarà avantatges i beneficis de futur, en virtut de l’acord de federació de la FUB amb la Fundació Universitària Balmes (titular de la Universitat de Vic), culminat amb la creació de l’ens integrat Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), amb els Campus Manresa i Vic, que en un futur immediat serà cabdal per a la Catalunya Central. Una primera mostra és el llançament d’un MBA, que Manresa feia temps que desitjava i necessitava i que el nou marc de relacions amb la UVic-UCC ha permès fer realitat.
Vegeu l’article publicat a Regió7 el dia 16/02/2015