Si sou mestres compromesos, amb ganes d’implicar-vos activament en el vostre propi progrés, de compartir amb professionals amb inquietuds semblants iniciatives i propostes innovadores, … necessiteu un grup de treball.
Moments de pràctica, de reflexió, d’anàlisi, de discussió, moments d’ intercanvi per a millorar la nostra acció educativa a l’aula, a l’escola i al món.
Grup de treball sobre creació artística i cultura visual a educació infantil
Objectius de l’activitat:
- Crear una comunitat d’investigació sobre les arts i la cultura visual que incorpori i avaluï noves pautes per a la didàctica artística a partir de grups de discussió i sessions de laboratori artístic.
- Apropar la pràctica docent a l’art contemporani en la seva vessant pràctica, lúdica i experimental per extreure recursos matèrics, tècniques plàstiques i temàtiques innovadores a l’aula i als espais exteriors.
- Desenvolupar noves propostes didàctiques relacionades amb l’art i adaptades a les característiques dels infants partint de l’observació i exploració de diferents suports, estris i espais segons les seves possibilitats motrius, sensorials i cognitives.
- Implementar i avaluar nous recursos i materials pedagògics sobre les arts a partir dels resultats obtinguts en les sessions de laboratori artístic i en les sortides a museus i altres centres relacionats amb les arts i la cultura visual.
- Assessorar sobre la pràctica artística en l’àmbit educatiu a partir del seguiment i anàlisi de les propostes dutes a terme.
- Participació en esdeveniments i exposicions de la FUB i en altres esdeveniments de rellevància cultural.
Coordinació:
Gabriel Lemkow Tovias
Professor de l’assignatura Didàctica Artística I i II; artista i il·lustrador, doctorat en Filosofia de l’art, formador de mestres.
Dates de realització de l’activitat:
Trobades cada 15 dies durant la 2a i 4a setmana de cada mes (excepte al gener i febrer)
Durant el 1r semestre, les trobades es realitzaran el 2n i 4t dimecres de cada mes: 11 d’octubre, 25 d’octubre, 8 de novembre, 22 de novembre.
Durant el 2n semestre les trobades es faran el 2n i el 4t dijous de cada mes: 8 de febrer, 22 de febrer, 8 de març, 22 de març, 12 d’abril i 26 d’abril.
Horari de l’activitat:
Dimecres, de 18’00 a 20’00
Inici 11 d’octubre
Cost del curs:
35 euros
31.50 euros per exalumnes, mestres d’escoles de pràctiques amb conveni amb els estudis d’educació infantil Umanresa i antics membres del grup.
Grup de treball de ciència i experimentació
Objectius de l’activitat:
- Crear una xarxa de persones amb interessos comuns on compartir experiències i reflexions al voltant de l’aprenentatge de les ciències.
- Conèixer i analitzar noves aportacions i propostes per l’educació científica que es puguin portar a l’escola.
- Incorporar i avaluar propostes innovadores a l’aula amb el suport del grup.
Coordinació:
Carme Alemany Miralpeix
Mestra, directora i cap d’estudi de l’escola El Roure Gros, de Santa Eulàlia de Riuprimer durant molt anys, guanyadora junt amb els seus alumnes d’incomptables premis de ciència i matemàtiques i promotora d’un model escolar innovador basat en les ciències.
Dates de realització de l’activitat
23 d’octubre
6-20 de novembre
4 desembre
29 de gener (després de la Fira)
12-26 de febrer
19 de març
Horari de l’activitat:
Dilluns, de 18’00 a 20’30
Inici 23 d’octubre
Cost del curs:
35 euros
31.50 euros per exalumnes, mestres d’escoles de pràctiques amb conveni amb els estudis d’educació infantil Umanresa i antics membres del grup.
Grup de treball de reflexió sobre la vida quotidiana a l’escola bressol
Objectius de l’activitat:
- Crear una xarxa de persones amb interessos comuns on compartir inquietuds, experiències i reflexions al voltant d’un tema comú: la vida quotidiana a l’escola bressol.
- Conèixer i analitzar diferents experiències d’organització de la vida quotidiana a l’escola bressol.
- Incorporar i avaluar en el dia a dia de l’escola bressol les reflexions dutes a terme al grup de treball amb el seu suport.
- Donar a conèixer i intercanviar informació des diferents recursos, activitats, propostes, iniciatives,… d’actualitat relacionades amb l’educació en la petita infància.
Coordinació:
Núria Vilaseca i Closa
Mestra d’educació especial, i Terapeuta Ocupacional. Actualment educadora de la Llar d’infants Municipal “ La Llum”. Membre del consell redactor de la Revista “Infància”.
Dates de realització de l’activitat:
10 i 24 d’octubre
7 i 14 de Novembre
Sortida (data a concretar)
22 de Gener (dilluns!)
6 (dimarts) i 19(dilluns!) de febrer
6 de març
Horari de l’activitat:
Dimarts, de 18’00 a 20’30. Excepcionalment, dos dies de trobada són en dilluns.
Inici 10 d’octubre
Cost del curs:
35 euros
31.50 euros per exalumnes, mestres d’escoles de pràctiques amb conveni amb els estudis d’educació infantil Umanresa i antics membres del grup.
Grup de treball: Els projectes de treball a l’aula
Objectius de l’activitat:
- Documentar-nos per poder analitzar i ampliar les creences personals i les metodologies sobre el treball per projectes que ens ajudi a construir un discurs propi com a grup.
- Planificar, documentar i avaluar intervencions a l’aula .
- Estudiar-nos a nosaltres mateixos i la nostra manera d’aprendre, per després poder ajudar a reflexionar i formar a altres companys i escoles que ho necessitin.
- Comunicar a altres mestres que no són del grup algun treball que haguem realitzat durant el curs.
Inscripcions al grup properament