al mati em fet una nota infurmatiba (joan)
em asmursat llugurt am cereals (jan t.)
Hola a tots/es!
em anat al mercadona a cumpra esmursa (Berta)
Hem preparat una macèdonia per esmorzar de: meló, pera, plàtan i poma!
Després hem ajudat al protagonista d’un conte tot construint un mitjà de transport fruit de la nostra imaginació amb una gran varietat de materials!
Ens hem refrescat amb el gelat que vam fer el divendres!
Abans de marxar hem regat el nostre hort!
Benvolgudes famílies,
avui em dacorat la classe (Martina Setvalls)
em anat al marcat a comprar (Laia Almirón)
em fet vatuts i xalats (Martina Setvalls)
ens em ramollat a la fup (Laia Almirón)
ens an mollat am la mancera (Martina Setvalls) Si cliqueu aquest enllaç, trobareu un flickr amb més fotografies sobre el Campus: https://www.flickr.com/photos/fubuniversitat/sets/72157655556730482
Bon cap de setmana
Es un niu de merles. (Aina M.) Al vam truva als matolls del jardí dels avis. (aina m.)
Després que l’Aina ens ensenyés el niu de merles ens hem informat una mica i hem vist a la pantalla digital com són aquests d’ocells.
Ahir a la Fundació Alícia ens van regalar enciams per plantar a l’hort i avui tots els nens i nenes han plantat un enciam al nostre hort.
Per esmorzar hem preparat pa amb tomàquet, oli, sal i una mica de pernil dolç.
Després entre tots i totes hem netejat i recollit.
També ens hem rentat les dents!!! Finalment, hem anat a Lacetània, allà hem fet un circuit molt divertit.
Hola famílies,
Avui hem anat a la Fundació Alícia! Hem fet diverses receptes refrescants!
SUC DE TARONJA AMB GAS
Ingredients
– Taronges per a fer 750cl de suc
Altres materials
– Sifó
– Càrregues de gas CO2 per al sifó
– Espremadores i col·ladors
Procés
1. Esprémer les taronges fins a aconseguir 750cl de suc i treure la polpa.
2. Abocar el suc al sifó. El sifó s’ha d’omplir amb 750 cl ja que l’espai restant l’ocuparà el gas de les càrregues.
3. Introduir les 2 càrregues de gas CO2 al sifó.
4. Servir ben fred i sacsejar el sifó abans.
POLOS DE SÍNDRIA
Ingredients
– Síndria
– Sucre
Procés
1. Fer talls de síndria i d’aquests fer-ne cunyes petites.
2. Treure la pell de la síndria i tallar a daus petits la part vermella.
3. Abocar els daus tallats en un morter i aixafar-los amb la mà de morter fins que quedi una pasta líquida.
4. Posar-hi sucre al gust, abocar el contingut en una glaçonera i deixar-ho al congelador.
5. Al cap d’1h clavar els pals de polo en cada glaçonera.
6. Al cap de 3h estaran llestos per menjar!
GRANISSAT DE MELÓ AMB PELL I CARAMELS BALSÀMICS
Ingredients
– Meló
– Sucre
– Gel
– Caramels balsàmics
Procés
1. Rentar bé el meló i tallar-lo a trossos petits sense les llavors, deixant-hi la pell.
2. Passar els trossos per la liquadora perquè hi surti el suc. Afegir sucre segons el gust de cadascú.
3. Amb una mà de morter picar els caramels fins que quedin esmicolats.
4. Picar el gel pel granissat i afegir-ho a la gerra amb el suc de meló. Remenar i servir al got amb un polsim dels caramels balsàmics esmicolats al damunt.
BLOODY MARYDE TOMÀQUET I SÍNDRIA
Ingredients
– Tomàquets
– Síndria
– Pebre
– Tabasco
– Ciliantre
– Sal d’api
Procés
1. Rentar bé els tomàquets, fer-los a daus i passar-los per la liquadora.
2. Passar per la liquadora la mateixa proporció de síndria feta a daus i sense pell.
3. Amanir al gust amb el pebre, el tabasco i la sal d’api.
4. Servir fresc!
Finalment ens hem begut el Bloody Mary i el granissat per saber quin ens agradava més!!
am ba agrada mol al suc da sindia (Núria Puig)
ans ban ragala ansiams (Núria Puig)
emba agrada molt el polo (Aina Casals)
amba agrada pica als caramels (Aina Casals)
La Fundació Alícia ens va regalar planters d’enciam per poder plantar al nostre hort!!
Hola famílies!!
Abans de començar les activitats, hem fet joc lliure a l’aula habitual.
El Nil ens ha explicat que es va trobar un caragol al càmping i ens l’ha portat perquè tots el poguéssim veure.
Abans d’esmorzar, alguns nens i nenes han anat a comprar al Mercadona.
Hem provat de posar colorant alimentari al iogurt per tal d’observar que passava.
Després ens hem preparat per anar-nos a rentar les dents.
I per últim, hem fet figuretes de sabó.
Amb el morter hem aixafat algunes plantes per tal de fer el sabó més aromàtic. Ens ho hem passat molt bé!
Hola famílies!
Avui han vingut nens i nenes nous per això hem començat el dia fent jocs de presentació.
Tot seguit, els infants nous han decorat les seves gorres i targetes per les sortides, d’altra banda, la resta de nens i nenes han anat al Mercadona a comprar.
em asmurzat malo i sindria (marçal)
ans em rantat las dens (marçal)
em cullit barduras da lort (marçal)
Hola famílies!!
Avui hem anat al Parc de l’Agulla per refrescar-nos de les altes temperatures d’aquest estiu!
Hem fet diferents jocs amb el paracaigudes!
Per esmorzar hem menjat galetes i formatgets.
Després hem jugat a diferents jocs com: l’aranya, seguir el rei…
I finalment jocs d’aigua i la remullada!!!!
Ens ho hem passat genial!
Finalment ens hem fet una foto de grup perquè avui ha estat el darrer dia al Campus per alguns infants.
Bon cap de setmana!
Fins dilluns!!
Hola famílies!!!
Avui hem començat el dia una mica diferent, ja que hem quedat a la plaça Espanya en comptes de la FUB.
Des d’allà hem agafat l’autobús que ens ha deixat a Navarcles i un cop allà hem caminat fins al Món Sant Benet.
Per començar, ens han ensenyat com es feia la gelatina de taronja: s’exprimeix suc de taronja, aquest s’escalfa i es barreja amb “cua de peix” que és una barreja d’ossos i pell de vedella i porc. Finalment es barreja tot i es posa a la nevera.
També hem fet una barreja de suc de llimona i suc de col.
Tot seguit, hem fet esferificació de iogurt: agafem una cullerada petita de iogurt i la posem dins d’un vol que contingui alginat durant un minut. Després la remullem amb aigua durant un minut, la traiem i li posem una mica de sucre per endolcir-la. I per acabar, ens la posem a la boca.. notarem una petita explosió!!!
Després hem provat la gelatina que havíem creat amb una mica de sucre.
Finalment, ens han convidat a menjar un gelat de síndria que estava boníssim!!!