Benviguts i benvingudes al Campus Infantil 2016!

IMG-20160518-WA0001Som les monitores de la cinquena edició del Campus Infantil de la FUB.   Voldríem presentar-nos una mica perquè ens coneguéssiu.

La Gemma és la noia de la dreta i actualment està estudiant Educació Infantil a la FUB. Té el títol de monitora de lleure i durant aquest curs ha estat treballant en un menjador escolar amb infants de 3 a 16 anys.

La Sílvia és la noia del mig. Va ser de la segona promoció del grau d’Educació Infantil de la FUB. També té el títol de monitora de lleure i ha estat treballant i fent de voluntària en diversos àmbits relacionats amb l’educació com menjadors escolars, extraescolars i ludoteca. Actualment està treballant com a monitora de Robòtica i és voluntària del CR TEA (Centre adreçat a infants amb TEA i les seves famílies).

La Núria és la noia de l’esquerra. Va ser de la primera promoció del grau d’Educació Infantil de la FUB. Des d’aquell moment fins ara ha estat treballant en diversos àmbits relacionats amb l’educació: com a monitora d’extraescolars i com a responsable de la sala infantil i juvenil de la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga. Aquest curs 2015-2016 ha estat treballant de mestra a l’escola Pla del Puig de Sant Fruitós de Bages, així com també com a docent en el programa #INVULNERABLES.

Esperem que us animeu a formar part del Campus ja que segur que ens divertirem i aprendrem molt tots plegats durant l’estiu. Ja que a través del joc treballarem l’adquisició d’hàbits saludables i ens endinsarem en l’aprenentatge de les ciències mitjançant l’experimentació. Aquesta edició, com a novetat, combinarem activitats en l’espai Lab_06 amb diferents sortides a l’exterior i a la Fundació Alícia.

No dubteu en preguntar-nos qualsevol qüestió sobre el Campus d’aquest any.

Ens veiem aviat i que tingueu una bona recta final d’aquest curs!!!

Gemma, Sílvia i Núria.

Últim dia de Campus

Benvolgudes famílies,

Avui hem preparat un pastís per celebrar la festa final.

Us adjuntem aquí la recepta:

4 ous

400 grams de farina

400 g de sucre

150 ml oli

250 ml llet

1 sobre de sucre de vainilla

P1070157 P1070158 P1070159 P1070160 P1070161 P1070162 P1070163 P1070164 P1070165 P1070166 P1070167 P1070168 P1070169 P1070170 P1070171 P1070173 P1070174 P1070175 Hem esperat que es fes el pastís tot jugantP1070177 P1070178 P1070181 P1070184

Hem decorat els pastissos de diferents gustos P1070186 P1070187 P1070188 P1070189 P1070191 P1070192 P1070193 P1070194 P1070195 P1070197 P1070198 P1070199 P1070200 P1070201 Així han quedat els pastissos!! P1070202 P1070203 P1070204 P1070205

I ha arribat l’hora de menjar-nos els pastissosP1070206 P1070209 P1070210 P1070211 P1070212 P1070213 P1070214

Després de tot l’esforç, ens hem disfressat i ens ho hem passat molt bé!P1070216 P1070218 P1070219 P1070220 P1070221 P1070222 P1070223 P1070224Esperem que ho hagueu passat molt bé al campus i bon estiu a tothom!!

Fins aviat!

 

Acabem les disfresses!!!

Bon dia famílies,

Avui hem estat tot el dia acabant les disfresses… que teníem molta feina per fer!

Hem començat retallant la forma del vestit i un cop estàvem tots hem anat esmorzar.

Després hem anat a pintar el casc de color vermell i enganxar les pedretes de color groc amb cola.

Finalment, hem anat a la classe a recollir totes les joguines que demà ja és l’últim dia!

P1070126 P1070127 P1070128 P1070129 P1070130 P1070131 P1070133 P1070134 P1070137 P1070138 P1070139 P1070140 P1070141 P1070142 P1070143 P1070145 P1070146 P1070147 P1070148 P1070149 P1070150 P1070151 P1070152 P1070153 P1070154 P1070155 P1070156

Fundació Alícia

Benvolgudes famílies,

Ahir vam anar a la Fundació Alícia, un cop érem allà vam esmorzar.

P1070072 P1070073 P1070074 

Primer ens van explicar les diferents receptes que elaboraríem.

P1070075 P1070076 P1070077  P1070079 P1070080 

Tot seguit, vam fer 4 grups i vam començar a cuinar.

P1070081     P1070087 P1070088 P1070089 P1070090 P1070091 P1070092 P1070093 P1070094 P1070095 P1070096 P1070097 P1070098 P1070099 P1070100 P1070101 P1070102 P1070103 P1070104  P1070106 P1070107 

Quan ja havíem elaborat tots els plats i netejat tots els utensilis de cuina… ENS HO VAM MENJAR TOT!!!

P1070108     P1070113 P1070114 P1070115 P1070116 P1070117 P1070118 P1070119      

Aquí us deixem totes les receptes: P1070112 Amanida d’enciam, maduixes, avellanes i formatge ratllat:

Ingredients:

  • Enciam
  • Maduixes
  • Avellanes
  • Formatge curat
  • Oli
  • Sal

Elaboració:

  • Tallar l’enciam en trossets petits.
  • Tallar les maduixes en trossets petits.
  • Picar les avellanes.
  • Emplatar-ho tot i ratllar el formatge per sobre. Amanir amb oli d’oliva i una mica de sal.

P1070111

Entrepà d’enciam, sardines i formatge:

Ingredients:

  • Enciam
  • Sardines en conserva
  • Formatge per untar
  • Pa de motlle

Elaboració:

  • Trinxar les sardines en conserva en trossos petits. Prèviament hem d’haver retirat l’espina.
  • Tallar les fulles d’enciam petites amb les mans.
  • Barrejar el formatge d’untar amb les sardines i l’enciam fins a obtenir-ne una pasta.
  • Untar la llesca de pa amb la pasta com un entrepà.

P1070110

Pinxo de tomàquet:

Ingredients:

  • Tomàquet
  • Olives
  • Formatge
  • Pals per fer la broqueta

Elaboració:

  • Agafar els tomàquets tipus xerri i fer-hi uns talls superficials amb forma de creu (poc profunds perquè sinó es trenquen molt)
  • Escaldar-los uns 5 segons (quan veiem que la pell es comença a separar de la carn és la senyal per retirar-los de l’aigua).
  • Els refredem amb gel i separem la pell de la carn.
  • Ja podem muntar-los en un “pinxo” intercalant-hi olives i formatge.

P1070109

Espaguetis de carbassó:

Ingredients:

  • Carbassó
  • All
  • Julivert
  • Avellanes

Elaboració:

  • Tallar el carbassó en tires molt fines (és recomanable utilitzar una mandolina).
  • Saltejar els espaguetis de carbassó i retirem.
  • A la mateixa paella amb oli ben calent posar-hi all tallat ben fi, julivert i l’avellana picada. Seguidament abocar els espaguetis a la paella i barrejar-ho tot. Ja estaran llestos per menjar.

Món Sant Benet

Benvolgudes famílies,

Ahir al Món Sant Benet vam realitzar un taller que consistia principalment en realitzar l’esmorzar.

la munitora ens va enseyar els alimens (Carla Villalta)
P1060910 P1060911 P1060912 P1060913

P1060932

vam mengar cereals, iogurt i fruita (Marc Aragón)

P1060933 P1060914 P1060915

vem tayar fruita (Carla Villalta) P1060916 P1060917 P1060918 P1060919

bem talla platan, maduixa i kigui (Marc Aragón) P1060920 P1060921 P1060922 P1060923 P1060924 P1060925 P1060926 P1060927 P1060928 P1060929 P1060930 P1060931 P1060935 P1060936

Ens va agradar molt fer aquest taller!!