Hola pares i mares!
em fet dansas (Berta)
em bayat la palmera i la margarideta (Cèlia)
em menjat iogurt kuloran i cereals (Unai)
em dibaxat cosas dal campus (Martina P)
em fet la disfresa (Jan R)
al divenvres vam estar en parc de lagulla. (carla)
pime ens bam posa cema solar (marçal) despres vem mullarnos una mica (carla)
tot sagit bam fe bombollas(marçal)
aralla vem fer la gera de aigua (carla) par acaba bem guga a la bomba (marçal)
Benvolgudes famílies,
Ahir al Món Sant Benet vam realitzar un taller que consistia principalment en realitzar l’esmorzar.
la munitora ens va enseyar els alimens (Carla Villalta)
vam mengar cereals, iogurt i fruita (Marc Aragón)
vem tayar fruita (Carla Villalta)
bem talla platan, maduixa i kigui (Marc Aragón)
Ens va agradar molt fer aquest taller!!
Hola a tots/es!
em anat al mercadona a cumpra esmursa (Berta)
Hem preparat una macèdonia per esmorzar de: meló, pera, plàtan i poma!
Després hem ajudat al protagonista d’un conte tot construint un mitjà de transport fruit de la nostra imaginació amb una gran varietat de materials!
Ens hem refrescat amb el gelat que vam fer el divendres!
Abans de marxar hem regat el nostre hort!
Benvolgudes famílies,
avui em dacorat la classe (Martina Setvalls)
em anat al marcat a comprar (Laia Almirón)
em fet vatuts i xalats (Martina Setvalls)
ens em ramollat a la fup (Laia Almirón)
ens an mollat am la mancera (Martina Setvalls) Si cliqueu aquest enllaç, trobareu un flickr amb més fotografies sobre el Campus: https://www.flickr.com/photos/fubuniversitat/sets/72157655556730482
Bon cap de setmana
Es un niu de merles. (Aina M.) Al vam truva als matolls del jardí dels avis. (aina m.)
Després que l’Aina ens ensenyés el niu de merles ens hem informat una mica i hem vist a la pantalla digital com són aquests d’ocells.
Ahir a la Fundació Alícia ens van regalar enciams per plantar a l’hort i avui tots els nens i nenes han plantat un enciam al nostre hort.
Per esmorzar hem preparat pa amb tomàquet, oli, sal i una mica de pernil dolç.
Després entre tots i totes hem netejat i recollit.
També ens hem rentat les dents!!! Finalment, hem anat a Lacetània, allà hem fet un circuit molt divertit.
Hola famílies,
Avui hem anat a la Fundació Alícia! Hem fet diverses receptes refrescants!
SUC DE TARONJA AMB GAS
Ingredients
– Taronges per a fer 750cl de suc
Altres materials
– Sifó
– Càrregues de gas CO2 per al sifó
– Espremadores i col·ladors
Procés
1. Esprémer les taronges fins a aconseguir 750cl de suc i treure la polpa.
2. Abocar el suc al sifó. El sifó s’ha d’omplir amb 750 cl ja que l’espai restant l’ocuparà el gas de les càrregues.
3. Introduir les 2 càrregues de gas CO2 al sifó.
4. Servir ben fred i sacsejar el sifó abans.
POLOS DE SÍNDRIA
Ingredients
– Síndria
– Sucre
Procés
1. Fer talls de síndria i d’aquests fer-ne cunyes petites.
2. Treure la pell de la síndria i tallar a daus petits la part vermella.
3. Abocar els daus tallats en un morter i aixafar-los amb la mà de morter fins que quedi una pasta líquida.
4. Posar-hi sucre al gust, abocar el contingut en una glaçonera i deixar-ho al congelador.
5. Al cap d’1h clavar els pals de polo en cada glaçonera.
6. Al cap de 3h estaran llestos per menjar!
GRANISSAT DE MELÓ AMB PELL I CARAMELS BALSÀMICS
Ingredients
– Meló
– Sucre
– Gel
– Caramels balsàmics
Procés
1. Rentar bé el meló i tallar-lo a trossos petits sense les llavors, deixant-hi la pell.
2. Passar els trossos per la liquadora perquè hi surti el suc. Afegir sucre segons el gust de cadascú.
3. Amb una mà de morter picar els caramels fins que quedin esmicolats.
4. Picar el gel pel granissat i afegir-ho a la gerra amb el suc de meló. Remenar i servir al got amb un polsim dels caramels balsàmics esmicolats al damunt.
BLOODY MARYDE TOMÀQUET I SÍNDRIA
Ingredients
– Tomàquets
– Síndria
– Pebre
– Tabasco
– Ciliantre
– Sal d’api
Procés
1. Rentar bé els tomàquets, fer-los a daus i passar-los per la liquadora.
2. Passar per la liquadora la mateixa proporció de síndria feta a daus i sense pell.
3. Amanir al gust amb el pebre, el tabasco i la sal d’api.
4. Servir fresc!
Finalment ens hem begut el Bloody Mary i el granissat per saber quin ens agradava més!!
am ba agrada mol al suc da sindia (Núria Puig)
ans ban ragala ansiams (Núria Puig)
emba agrada molt el polo (Aina Casals)
amba agrada pica als caramels (Aina Casals)
La Fundació Alícia ens va regalar planters d’enciam per poder plantar al nostre hort!!