Fundació Alícia

Benvolgudes famílies,

Ahir vam anar a la Fundació Alícia, un cop érem allà vam esmorzar.

P1070072 P1070073 P1070074 

Primer ens van explicar les diferents receptes que elaboraríem.

P1070075 P1070076 P1070077  P1070079 P1070080 

Tot seguit, vam fer 4 grups i vam començar a cuinar.

P1070081     P1070087 P1070088 P1070089 P1070090 P1070091 P1070092 P1070093 P1070094 P1070095 P1070096 P1070097 P1070098 P1070099 P1070100 P1070101 P1070102 P1070103 P1070104  P1070106 P1070107 

Quan ja havíem elaborat tots els plats i netejat tots els utensilis de cuina… ENS HO VAM MENJAR TOT!!!

P1070108     P1070113 P1070114 P1070115 P1070116 P1070117 P1070118 P1070119      

Aquí us deixem totes les receptes: P1070112 Amanida d’enciam, maduixes, avellanes i formatge ratllat:

Ingredients:

  • Enciam
  • Maduixes
  • Avellanes
  • Formatge curat
  • Oli
  • Sal

Elaboració:

  • Tallar l’enciam en trossets petits.
  • Tallar les maduixes en trossets petits.
  • Picar les avellanes.
  • Emplatar-ho tot i ratllar el formatge per sobre. Amanir amb oli d’oliva i una mica de sal.

P1070111

Entrepà d’enciam, sardines i formatge:

Ingredients:

  • Enciam
  • Sardines en conserva
  • Formatge per untar
  • Pa de motlle

Elaboració:

  • Trinxar les sardines en conserva en trossos petits. Prèviament hem d’haver retirat l’espina.
  • Tallar les fulles d’enciam petites amb les mans.
  • Barrejar el formatge d’untar amb les sardines i l’enciam fins a obtenir-ne una pasta.
  • Untar la llesca de pa amb la pasta com un entrepà.

P1070110

Pinxo de tomàquet:

Ingredients:

  • Tomàquet
  • Olives
  • Formatge
  • Pals per fer la broqueta

Elaboració:

  • Agafar els tomàquets tipus xerri i fer-hi uns talls superficials amb forma de creu (poc profunds perquè sinó es trenquen molt)
  • Escaldar-los uns 5 segons (quan veiem que la pell es comença a separar de la carn és la senyal per retirar-los de l’aigua).
  • Els refredem amb gel i separem la pell de la carn.
  • Ja podem muntar-los en un “pinxo” intercalant-hi olives i formatge.

P1070109

Espaguetis de carbassó:

Ingredients:

  • Carbassó
  • All
  • Julivert
  • Avellanes

Elaboració:

  • Tallar el carbassó en tires molt fines (és recomanable utilitzar una mandolina).
  • Saltejar els espaguetis de carbassó i retirem.
  • A la mateixa paella amb oli ben calent posar-hi all tallat ben fi, julivert i l’avellana picada. Seguidament abocar els espaguetis a la paella i barrejar-ho tot. Ja estaran llestos per menjar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *