Tercera setmana del Campus (6 de juliol al 10 de juliol)

A l’espai del Lab 06 tenim un munt de propostes per incentivar el coneixement científic a les primeres edats. Propostes de lliure elecció on els més petits descobreixen, investiguen, fan hipòtesis i exploren tot el material que tenen al seu abast: radiografies, engranatges, arbre musical, esquelets, imants, balances…

Ens ho passem molt bé fent rius d’aigua al pati exterior. Quin camí farà l’aigua? Podem modificar-lo?

Teníem un munt d’espígol sec, així que vam pensar que podríem fer colònia. Mireu com ho vam fer!

Degradació de colors partint de l’aigua de colors!

Ja fa uns dies, vam descobrir com fer aigua de colors amb vegetals. Els vam tallar, triturar, ratllar…i afegint-hi aigua ho vam aconseguir. Però aquesta setmana volíem anar més enllà, i descobrir com poder fer una degradació d’aquells colors que ja teníem, penseu que ho vam aconseguir? Voleu veure com?

Caques d’insectes bastó i ous

Cuidant als nostres insectes bastó, algú va trobar una bola negra molt curiosa, i entre tots vam decidir investigar què era. Buscant informació vam descobrir que era un ou, i que era molt semblant a les caques. Vam separar aquests ous per veure si naixia algun insecte bastó, i de moment seguim esperant…

Construïm vaixells amb material reciclat!

Fa uns dies vam descobrir que hi havia materials que flotaven i d’altres que no. Partint d’aquest descobriment vam voler crear vaixells el màxim de resistents amb tots aquests materials reciclats que sabíem que flotaven. Mireu com ho vam fer!

Un cop construïts els nostres vaixells, vam sortir al canal d’aigua que tenim a prop del LAB a fer-los navegar. Mireu, mireu!

Vam sortir a conèixer el nostre entorn i… sabeu què?

Nosaltres volíem veure tot allò que hi havia en el nostre hàbitat, animals, plantes, entre d’altres… Però quina sorpresa ens vam endur…Vam trobar un munt de plàstics, de brossa, estava tot el bosquet ple!

En arribar al LAB vam seure tots junts per parlar de tot això que havíem trobat.

  • Hi havia ampolles molt velles!
  • El plàstic triga molt a desaparèixer.
  • Per què no netegen?
  • I si s’ho mengen els animals…que els hi passarà?
  • Està tot molt brut!
  • Però també vam trobar alguns insectes i una ploma d’ocell… I van continuar les nostres inquietuds. Les plomes les necessiten els ocells per volar? Una ploma també “es mor” com l’ocell?

Quina setmana més intensa, hem descobert un munt de coses, quines ganes d’encetar ja la quarta setmana del campus infantil!

Equip LAB!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.