Un projecte sobre grues industrials lleugeres és el millor de la tercera edició del programa ‘La Universitat Emprèn’

Eduard Martínez, Carme Macià, Ester Vilar i M. José Sierra són els autors del projecte Vimasi Cranes premiat amb 3.000€ per ser el millor dels que s’han desenvolupat durant en el marc del programa ‘La universitat emprèn’. D’altra banda, Enric Sala, Sònia Martínez, Sílvia Ferré i Ana Ugarte han elaborat el projecte Aeroquad, que els ha valgut un accèssit de 1.500€.  El jurat va ver públic el seu veredicte durant la jornada de clausura del programa que es va celebrar el 6 de juny, a la sala d’actes de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM).

El projecte guanyador, Vimasi Cranes, és una empresa dedicada a la comercialització d’una grua per a la manipulació de grans càrregues i l’accèssit, Aeroquad, tracta d’un negoci de muntatge i comercialització d’un guant per fer volar un ‘quadòpter’. La resta de plans de viabilitat presentats van ser ERS Energy, sobre un equip que combina energia solar i caldera de biomassa,  no contaminant i de baix consum; Carbonic H2O, per a la comercialització d’un filtre de carbó actiu que permet eliminar el paracetamol de les aigües residuals dels hospitals i granges; i Climpelt, per a la fabricació i instal•lació d’un mòdul termoelèctric o refrigerador de Peltier, fàcil de transportar i recarregar, per a usuaris de tendes de campanya.

‘La universitat emprèn’ és una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa per a la promoció de la cultura emprenedora entre els estudiants universitaris. Impulsa el treball conjunt d’alumnes d’enginyeria de l’EPSEM, que hi aporten projectes tècnics de final de carrera, i d’altres d’Empresarials de la Fundació Universitària del Bages (FUB), que n’elaboren el pla de viabilitat.

One Reply to “Un projecte sobre grues industrials lleugeres és el millor de la tercera edició del programa ‘La Universitat Emprèn’”

  1. Moltes felicitats als guanyadors i a tots els participants de la tercera edició del programa “Universitat Emprèn”, en aquests premis tots sou guanyadors, continueu emprenen i amb la bona feina realitzada. Jordi Conca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada