Pere Torres en la inauguració del curs dels Estudis d’Empresa de la FUB

Pere Torres diu que falta mentalitat d’internacionalització en les empreses catalanes en la inauguració del curs dels Estudis d’Empresa de la FUB

El Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Torres, ha estat el conferenciant que aquest dimarts ha inaugurat el curs acadèmic dels estudis d’Empresa de la Fundació Universitària del Bages (FUB) amb la conferència ‘La internacionalització de l’economia catalana’.

Després de repassar algunes xifres que evidencien que la catalana és una de les economies més obertes d’Europa, Torres ha fet una anàlisi de quins són els reptes que s’han d’assolir per aconseguir la plena internacionalització.

En la seva conferència, Torres ha destacat dades com que el 74% de la producció empresarial catalana es ven fora del territori català. Dins el rànquing europeu d’exportació per càpita, Catalunya ocupa la vuitena posició, empatada amb Alemanya. Durant el 2012, es va assolir un rècord històric d’exportacions que es repetirà aquest any si no es capgira la tendència. Som, ha dit, ‘una economia que viu de vendre al món’. Malgrat aquestes bones dades, només una quarta part de les 50.000 empreses catalanes exportadores ho feien de forma regular.

Espanya, França, Alemanya, Regne Unit, Itàlia i Suïssa concentren bona part de les exportacions catalanes, tot i que actualment es treballa en tots els continents. En aquests moments, les exportacions a Espanya decreixen, es mantenen les destinades a la UE i creixen en altres països d’arreu del món. Segons Torres, aquestes són unes bones dades per no convertir l’economia catalana en captiva dels mercats de proximitat. Per sectors, destaquen les exportacions en el sector químic, seguit del de l’automoció, l’agroalimentari, el tèxtil, el metal•lúrgic i el de maquinària.

En la conferència també ha destacat que Catalunya és cinquena a Europa en captació de projectes d’inversió industrial estrangers i que en el primer semestre de 2013 ja s’ha passat a ocupar la tercera posició europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.