Anem al mercat i treballem el sentit de la vista

Bon dia famílies,

Ja s’acaba la primera setmana del campus, avui a primera hora del matí hem estat jugant en els diferents espais que ofereix el lab 0_6, els quals estan relacionats amb la ciència i la investigació. SAM_3158

SAM_3157

A més, cada nen/a ha fet un dibuix relacionat amb alguna cosa que s’havia fet durant aquesta setmana. N’hi ha hagut dibuixos de ben diversos.
SAM_3159

Avui hem esmorzat fruita. Per això hem aprofitat que avui feien mercat per anar-la a comprar allà.
SAM_3160

Hem pogut veure les diferències entre un mercat i un supermercat. Algunes de les idees que han anat sorgint han sigut:

– No hi ha portes 

– No està tancat

– La furgo porta la fruita 

– No hi ha carros 

– Venen sabates, bolsos i flors. 
SAM_3161

Per fer la macedònia, hem comprat síndria, plàtans i préssecs. SAM_3162SAM_3164SAM_3165SAM_3166

Quan hem arribat al Lab 0_6, ens hem rentat les mans i hem començat a preparar la fruita. SAM_3169SAM_3168SAM_3172

Què bo!!! 
SAM_3171SAM_3181SAM_3180SAM_3174

Aquesta setmana va arribar la dentetes aquí al Campus i ens va demanar que si entre tots/es la podríem ajudar per aconseguir tots els altres sentits que li faltaven, ja que només tenia el del gust.

SAM_3201

Per això, per introduir el sentit de la vista hem explicat el conte “Pato, conejo” per observar que a vegades la vista ens enganya, ja que depenent de com ho mirem hi ha diferents perspectives.

SAM_3183SAM_3184

ma agradat molt aquest conte (Aniol)

Un membre de cada parella, ha fet un dibuix d’un animal i l’altre company/a l’ha hagut d’endevinar. 
SAM_3185SAM_3186
Per continuar treballant el sentit de la vista, hem fet el joc del director de l’orquestra, que consistia en què aquest havia d’endevinar qui era la persona que canviava de gest. Ha sigut molt divertit!! SAM_3187SAM_3189SAM_3190

Seguidament hem fet el joc de les estàtues. Quan un nen/a parava de cantar, la resta s’havien d’aturar i quedar-se com estàtues.
SAM_3191SAM_3193SAM_3194SAM_3195

Després de tan jugar, hem estat una estona mirant contes i hem creat les nostres pròpies històries amb els altres companys/es. 
SAM_3198SAM_3199

M’han agradat molt els contes (Kira)

De dins d’un conte hem trobat els ulls, què és un dels sentits que li falta a la dentetes. Ara ja té el sentit del gust i de la vista!! 
SAM_3200

jo e trubat als ulls da la dantetas (Maria)

em trubat els ulls dins un conte (Laia)
SAM_3202SAM_3203
Avui ha sigut l’últim dia d’alguns nens i nenes i per això entre tots els hi hem preparat una sorpresa.

SAM_3204

I per acabar, ens hem fet una gran abraçada!!!!! SAM_3206em fet mols amics (Pau)

ens u em pasat molt be (Lluc)

M’ha agradat jugar a jocs amb els nens i nenes (Mariona)

Per acabar dir que totes les fotos d’aquesta setmana de Campus les trobareu en l’enllaç següent:

 

https://www.flickr.com/photos/fubuniversitat/page1

IMG-20160701-WA0003

 

Bon cap de setmana i fins dilluns!!!

Fem psicomotricitat i treballem el sentit del gust!

Bon dia!!

Avui hem anat a comprar al supermercat més pròxim que tenim. Hem comprat pa, tomàquet i embotit (pernil dolç i formatge) per l’esmorzar d’avui.  SAM_3102 SAM_3104 SAM_3105

SAM_3108

Llavors hem esmorzat per agafar energia i poder anar a fer psicomotricitat! SAM_3109

Un cop hem acabat d’emorzar cadascú ha netejat el seu plat, el seu got i l’espai.

SAM_3114SAM_3113 SAM_3115Després ens hem rentat les dents.

SAM_3116 SAM_3117 SAM_3118 SAM_3119

Un cop llestos hem anat fins a Lacetània a fer un circuit de psicomotricitat! SAM_3120SAM_3123 SAM_3124 SAM_3125 SAM_3126 SAM_3127 SAM_3128SAM_3136 SAM_3137 SAM_3138

Un cop hem arribat al Lab 0_6 hem fet una activitat relacionada amb el sentit del gust. Gràcies a la boca gegant hem après que “els puntets” que tenim a la llengua ens ajuden a saber quin gust tenen els aliments. SAM_3142 SAM_3145SAM_3143

Llavors hem fet un joc. Cada nen/a tastava un aliment amb els ulls tapats i havia d’endevinar de quin aliment es tractava (xocolata amb llet, xocolata sense llet, iogurt natural, una llimona i patates de bossa) i quin gust tenia (àcid, dolç, amarg i salat). Després la resta de companys/es també tastaven l’aliment per poder comprovar-ho.

La Maria ha tastat la xocolata amb llet que era dolça.

SAM_3144La Laia ha tastat un iogurt natural sense sucre! Era amarg!SAM_3147L’Aniol ha tastat la xocolata sense llet! Era amarga! SAM_3148

En Pau ha tastat les patates de bossa que eren molt salades! SAM_3149

En Lluc ha tastat la llimona! Era molt i molt àcida! SAM_3150La Kira també ha tastat les patates que eren salades! SAM_3153

La Mariona també ha tastat la llimona! Quina ganyota ens ha fet! És molt àcida! SAM_3154

Anem al parc de l’Agulla

Hola famílies!

Ahir vam anar al parc de l’Agulla a fer diferents activitats lúdiques. Primer de tot, vam estar jugant una estona al parc lliurement.

SAM_3056

SAM_3058

SAM_3057SAM_3055

SAM_3054

SAM_3052

SAM_3051

SAM_3050SAM_3048SAM_3047SAM_3046SAM_3045

Seguidament, vam anar a la gespa a realitzar diferents jocs com la bomba i l’aranya peluda. SAM_3081SAM_3060

cuntem i pasem la pilota mol rapit (Kira)
SAM_3061SAM_3062SAM_3063Després d’estar una bona estona jugant, com que teníem molta gana vam fer una rotllana i vam esmorzar galetes amb formatgets. SAM_3064

Al cap d’una estona, com que feia molta calor ens vam remullar amb les pistoles d’aigua i els aspersors. SAM_3073SAM_3070SAM_3072

am va agradar mol mullarma (Maria)
SAM_3077

jo baig asta miran als nens mullansa (Kira)SAM_3076

Un cop eixuts, encara ens quedava energia per seguir amb jocs com el pica paret i la sabateta de la ning- ning.
SAM_3088SAM_3087SAM_3086SAM_3084SAM_3082

I per acabar, vam anar a veure els ànecs i ens vam adonar que els dits de les potes els tenien junts i no separats com nosaltres.
SAM_3090

El que més ens va agradar va ser l’ànec més petit.

SAM_3094SAM_3093am va agrada lanac mes patit (Maria)

ma agradat al mes patit (Mariona)

Treballem les emocions

Bon dia!

Avui hem treballat les emocions a partir del llibre “El monstre de colors”.

SAM_2972Hem representat les emocions que apareixen en el llibre a través de l’expressió corporal.

SAM_2973

SAM_2974

SAM_2975

Com el monstre de colors, nosaltres també hem classificat les nostres emocions. Hem triat una bola de color que representava una emoció:

Verd: calma

Groc: alegría

Blau: tristesa

Vermell: ràbia

Negre: por

Cada nen/a ha dit una experiència relacionada amb aquella emoció i després l’hem classificat en els diferents pots.

Les experiències que han anat sorgint han sigut:

Laia (verd): estic tranquil·la quan vaig a la piscina

Kira (groc): estic contenta quan nedo a la platja

Maria (groc): m’agrada que surti el Sol cada dia

Mariona (blau): estic trista quan la meva germana em molesta

Aniol (verd): estic tranquil abans de fer la migdiada

Lluc (blau): estic trist quan trobo a faltar alguna cosa

Pau (vermell): tinc ràbia quan la meva germana em canvia el canal

Lluc (vermell): tinc ràbia quan em fan enfadar

Pau (negre): tinc por a la nit

Aniol (blau): estic trist quan em canvia el volum de la tele

Laia (negre): tinc por quan estic dormint i tinc malsons

Kira (verd): estic tranquil·la quan estic a la piscina

Maria (verd): Estic tranquil·la quan estic a la piscina amb aigua calenta

Mariona (groc): estic contenta quan estic amb tots els nens.

SAM_2976

man agradat  els pots (Maria)

SAM_2978

SAM_2983

Un cop hem conegut les emocions, amb un dau gran les hem representat jugant.

SAM_2986

ma agradat als daus (Laia)

SAM_2988em raprasentat la surpresa (Maria)

Per recordar-nos que demà anem al Parc de l’Agulla hem escrit una nota a les famílies.

SAM_2990

SAM_2993

 

 

 

Després hem anat a comprar pistoles d’aigua per la remullada de demà SAM_2995SAM_2997

Avui hem anat a comprar a una fruiteria del barri. Al Lab 0_6 hem parlat de les diferències entre anar a comprar al supermercat (com vam fer ahir) i les del comerç de proximitat (a la fruiteria que hem anat avui).

SAM_2998SAM_3001

e pusat las pomas a una bosa (Laia)

SAM_3002SAM_3004SAM_3005SAM_3006SAM_3007

 

L’esmorzar d’avui: Brotxetes de fruites.

 

SAM_3009SAM_3015SAM_3017SAM_3018SAM_3020SAM_3024SAM_3025Tal com va dir ahir el Dententes, després d’esmorzar ens hem rentat les dents SAM_3026Hem jugat als diferents racons que ciència que ofereix el Lab 0_6 SAM_3027SAM_3030SAM_3033SAM_3034

Hem recordat les emocions que havien aparegut en el conte i hem creat el nostre pròpi dau.

SAM_3040

SAM_3041

SAM_3042SAM_3044

PRIMER DIA DEL CAMPUS 2016!

Hola a tothom!!

Avui ha sigut el primer dia del Campus Infantil 2016!

Primer de tot ens hem familiaritzat amb l’espai Lab_06 que és on estarem durant el Campus! Alguns/es ja hi havien vingut alguna vegada però per algú ha estat el primer cop!

20160627_092249

 

20160627_093146
20160627_093328
20160627_093532

 

 

 

20160627_09361420160627_09355820160627_093651 (1)
20160627_093643 (1)
20160627_093651

20160627_09375420160627_093920Hem descobert que hi ha peixos al Lab_06.

Què ràpid que neden!

20160627_094159
20160627_094205 (1)També hem jugat a diferents dinàmiques per coneixe’ns! 
20160627_095235 (1)Després cadascú ha pogut fer-se el seu identificatiu que farem servir quan anem d’excursió!20160627_10101420160627_101008També hem fet la llista de la compra i hem anat a comprar a un supermercat que tenim a prop.

20160627_10492820160627_10510020160627_11050620160627_110806 (1)20160627_111332

IMG_20160627_111557

El nostre esmorzar d’avui: iogurt amb cereals
20160627_112740 20160627_112750 (1) 20160627_112803 20160627_112810 20160627_113104 (1)
20160627_114047 20160627_114223 (1) 20160627_114732 20160627_11425920160627_114120 (1) 20160627_114321Durant el joc lliure ens hem trobat una carta d’en Dentetes! Ens ha demanat si el voliem ajudar aquests dies, evidentment li hem dit que sí!!
20160627_115135IMG-20160627-WA0009IMG-20160627-WA0017

20160627_120649En Dentetes ens ha comentat que li faltaven 4 sentits, ja que només té el del gust. També ens ha dit com i quan ens hem de rentar les dents. Ho hem pogut pràcticar amb una boca gegant. Un cop tots i totes ho hem après ens hem rentat les nostres!
20160627_120931 IMG_20160627_121649


IMG-20160627-WA0021IMG-20160627-WA0020IMG_20160627_121848
IMG_20160627_122041 (1) IMG_20160627_122059 (1) IMG_20160627_122602 (1) IMG_20160627_122611 (1)

IMG_20160627_122434 (2)

 

Per acabar hem fet una mica de relaxació!

20160627_134020

 

Tots junts hem pogut fer la primera entrada del Blog. Alguns dels comentaris que han anat sorgint han estat:

He conegut nens nous (Laia)

Hem fet jocs smb pilotes (Maria)

Hem fet la llista de la compra (Laia)

M’ha agradat anar al Mercadona tots junts (Maria)

Hem jugat amb el carro del Mercadona (Lluc)

L’aigua pesa molt (Aniol)

Hem esmorzat iogurt amb cereals (Kira)

Ens hem disfressat (Mariona)

M’he disfressat amb una semarreta del barça (Lluc)

Hem llegit la carta que he trobat jo (Pau)

Jo he trobat el Dentetes (Pau)

Hem après a remtar-nos bé les dents (Maria)

M’ho he passat molt bé (Lluc)

 

 

 

 

Benviguts i benvingudes al Campus Infantil 2016!

IMG-20160518-WA0001Som les monitores de la cinquena edició del Campus Infantil de la FUB.   Voldríem presentar-nos una mica perquè ens coneguéssiu.

La Gemma és la noia de la dreta i actualment està estudiant Educació Infantil a la FUB. Té el títol de monitora de lleure i durant aquest curs ha estat treballant en un menjador escolar amb infants de 3 a 16 anys.

La Sílvia és la noia del mig. Va ser de la segona promoció del grau d’Educació Infantil de la FUB. També té el títol de monitora de lleure i ha estat treballant i fent de voluntària en diversos àmbits relacionats amb l’educació com menjadors escolars, extraescolars i ludoteca. Actualment està treballant com a monitora de Robòtica i és voluntària del CR TEA (Centre adreçat a infants amb TEA i les seves famílies).

La Núria és la noia de l’esquerra. Va ser de la primera promoció del grau d’Educació Infantil de la FUB. Des d’aquell moment fins ara ha estat treballant en diversos àmbits relacionats amb l’educació: com a monitora d’extraescolars i com a responsable de la sala infantil i juvenil de la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga. Aquest curs 2015-2016 ha estat treballant de mestra a l’escola Pla del Puig de Sant Fruitós de Bages, així com també com a docent en el programa #INVULNERABLES.

Esperem que us animeu a formar part del Campus ja que segur que ens divertirem i aprendrem molt tots plegats durant l’estiu. Ja que a través del joc treballarem l’adquisició d’hàbits saludables i ens endinsarem en l’aprenentatge de les ciències mitjançant l’experimentació. Aquesta edició, com a novetat, combinarem activitats en l’espai Lab_06 amb diferents sortides a l’exterior i a la Fundació Alícia.

No dubteu en preguntar-nos qualsevol qüestió sobre el Campus d’aquest any.

Ens veiem aviat i que tingueu una bona recta final d’aquest curs!!!

Gemma, Sílvia i Núria.

Últim dia de Campus

Benvolgudes famílies,

Avui hem preparat un pastís per celebrar la festa final.

Us adjuntem aquí la recepta:

4 ous

400 grams de farina

400 g de sucre

150 ml oli

250 ml llet

1 sobre de sucre de vainilla

P1070157 P1070158 P1070159 P1070160 P1070161 P1070162 P1070163 P1070164 P1070165 P1070166 P1070167 P1070168 P1070169 P1070170 P1070171 P1070173 P1070174 P1070175 Hem esperat que es fes el pastís tot jugantP1070177 P1070178 P1070181 P1070184

Hem decorat els pastissos de diferents gustos P1070186 P1070187 P1070188 P1070189 P1070191 P1070192 P1070193 P1070194 P1070195 P1070197 P1070198 P1070199 P1070200 P1070201 Així han quedat els pastissos!! P1070202 P1070203 P1070204 P1070205

I ha arribat l’hora de menjar-nos els pastissosP1070206 P1070209 P1070210 P1070211 P1070212 P1070213 P1070214

Després de tot l’esforç, ens hem disfressat i ens ho hem passat molt bé!P1070216 P1070218 P1070219 P1070220 P1070221 P1070222 P1070223 P1070224Esperem que ho hagueu passat molt bé al campus i bon estiu a tothom!!

Fins aviat!

 

Acabem les disfresses!!!

Bon dia famílies,

Avui hem estat tot el dia acabant les disfresses… que teníem molta feina per fer!

Hem començat retallant la forma del vestit i un cop estàvem tots hem anat esmorzar.

Després hem anat a pintar el casc de color vermell i enganxar les pedretes de color groc amb cola.

Finalment, hem anat a la classe a recollir totes les joguines que demà ja és l’últim dia!

P1070126 P1070127 P1070128 P1070129 P1070130 P1070131 P1070133 P1070134 P1070137 P1070138 P1070139 P1070140 P1070141 P1070142 P1070143 P1070145 P1070146 P1070147 P1070148 P1070149 P1070150 P1070151 P1070152 P1070153 P1070154 P1070155 P1070156

Fundació Alícia

Benvolgudes famílies,

Ahir vam anar a la Fundació Alícia, un cop érem allà vam esmorzar.

P1070072 P1070073 P1070074 

Primer ens van explicar les diferents receptes que elaboraríem.

P1070075 P1070076 P1070077  P1070079 P1070080 

Tot seguit, vam fer 4 grups i vam començar a cuinar.

P1070081     P1070087 P1070088 P1070089 P1070090 P1070091 P1070092 P1070093 P1070094 P1070095 P1070096 P1070097 P1070098 P1070099 P1070100 P1070101 P1070102 P1070103 P1070104  P1070106 P1070107 

Quan ja havíem elaborat tots els plats i netejat tots els utensilis de cuina… ENS HO VAM MENJAR TOT!!!

P1070108     P1070113 P1070114 P1070115 P1070116 P1070117 P1070118 P1070119      

Aquí us deixem totes les receptes: P1070112 Amanida d’enciam, maduixes, avellanes i formatge ratllat:

Ingredients:

  • Enciam
  • Maduixes
  • Avellanes
  • Formatge curat
  • Oli
  • Sal

Elaboració:

  • Tallar l’enciam en trossets petits.
  • Tallar les maduixes en trossets petits.
  • Picar les avellanes.
  • Emplatar-ho tot i ratllar el formatge per sobre. Amanir amb oli d’oliva i una mica de sal.

P1070111

Entrepà d’enciam, sardines i formatge:

Ingredients:

  • Enciam
  • Sardines en conserva
  • Formatge per untar
  • Pa de motlle

Elaboració:

  • Trinxar les sardines en conserva en trossos petits. Prèviament hem d’haver retirat l’espina.
  • Tallar les fulles d’enciam petites amb les mans.
  • Barrejar el formatge d’untar amb les sardines i l’enciam fins a obtenir-ne una pasta.
  • Untar la llesca de pa amb la pasta com un entrepà.

P1070110

Pinxo de tomàquet:

Ingredients:

  • Tomàquet
  • Olives
  • Formatge
  • Pals per fer la broqueta

Elaboració:

  • Agafar els tomàquets tipus xerri i fer-hi uns talls superficials amb forma de creu (poc profunds perquè sinó es trenquen molt)
  • Escaldar-los uns 5 segons (quan veiem que la pell es comença a separar de la carn és la senyal per retirar-los de l’aigua).
  • Els refredem amb gel i separem la pell de la carn.
  • Ja podem muntar-los en un “pinxo” intercalant-hi olives i formatge.

P1070109

Espaguetis de carbassó:

Ingredients:

  • Carbassó
  • All
  • Julivert
  • Avellanes

Elaboració:

  • Tallar el carbassó en tires molt fines (és recomanable utilitzar una mandolina).
  • Saltejar els espaguetis de carbassó i retirem.
  • A la mateixa paella amb oli ben calent posar-hi all tallat ben fi, julivert i l’avellana picada. Seguidament abocar els espaguetis a la paella i barrejar-ho tot. Ja estaran llestos per menjar.