Benvolgudes famílies,
Ahir vam anar a la Fundació Alícia, un cop érem allà vam esmorzar.
Primer ens van explicar les diferents receptes que elaboraríem.
Tot seguit, vam fer 4 grups i vam començar a cuinar.
Quan ja havíem elaborat tots els plats i netejat tots els utensilis de cuina… ENS HO VAM MENJAR TOT!!!
Aquí us deixem totes les receptes: Amanida d’enciam, maduixes, avellanes i formatge ratllat:
Ingredients:
- Enciam
- Maduixes
- Avellanes
- Formatge curat
- Oli
- Sal
Elaboració:
- Tallar l’enciam en trossets petits.
- Tallar les maduixes en trossets petits.
- Picar les avellanes.
- Emplatar-ho tot i ratllar el formatge per sobre. Amanir amb oli d’oliva i una mica de sal.
Entrepà d’enciam, sardines i formatge:
Ingredients:
- Enciam
- Sardines en conserva
- Formatge per untar
- Pa de motlle
Elaboració:
- Trinxar les sardines en conserva en trossos petits. Prèviament hem d’haver retirat l’espina.
- Tallar les fulles d’enciam petites amb les mans.
- Barrejar el formatge d’untar amb les sardines i l’enciam fins a obtenir-ne una pasta.
- Untar la llesca de pa amb la pasta com un entrepà.
Pinxo de tomàquet:
Ingredients:
- Tomàquet
- Olives
- Formatge
- Pals per fer la broqueta
Elaboració:
- Agafar els tomàquets tipus xerri i fer-hi uns talls superficials amb forma de creu (poc profunds perquè sinó es trenquen molt)
- Escaldar-los uns 5 segons (quan veiem que la pell es comença a separar de la carn és la senyal per retirar-los de l’aigua).
- Els refredem amb gel i separem la pell de la carn.
- Ja podem muntar-los en un “pinxo” intercalant-hi olives i formatge.
Espaguetis de carbassó:
Ingredients:
- Carbassó
- All
- Julivert
- Avellanes
Elaboració:
- Tallar el carbassó en tires molt fines (és recomanable utilitzar una mandolina).
- Saltejar els espaguetis de carbassó i retirem.
- A la mateixa paella amb oli ben calent posar-hi all tallat ben fi, julivert i l’avellana picada. Seguidament abocar els espaguetis a la paella i barrejar-ho tot. Ja estaran llestos per menjar.