Avui pares i mares potser no teníem gaire gana per dinar… però tot té una explicació! Resulta que aquest matí hem elaborat receptes, amb ingredients acabats de collir de l’hort, i hem acabat amb un tast de tot el que hem cuinat!
Tot ha començat quan ha arribat l’Aina, la nostra monitora de Sant Benet, dient que avui ens tocaria cuinar però que ens faltaven alguns ingredients. Per aquest motiu hem anat a l’hort a collir els tres aliments que ens faltaven: tomàquets, enciams i albergínies blanques.
Quan ja teníem tot el que necessitàvem, hem anat a la cuina de Fundació Alícia per preparar les nostres receptes. Quan hem arribat, ens hem trobat tres fulls amb l’explicació de les tres receptes que havíem d’elaborar. Així doncs, hem començat a llegir el que necessitàvem, els processos que havíem de seguir i, ràpidament, ens hem posat mans a l’obra! Com podeu veure a les fotografies hem utilitzat diferents estris de cuina i hem seguit, pas a pas, el que necessitàvem per fer la recepta perfecta!
I com que segur que us entra el delit veient aquestes fotografies, us deixem apuntades les receptes amb una fotografia del resultat final perquè pugueu practicar i gaudir amb tota la família!
AMANIDA D’ENCIAM, TOMÀQUET, MELÓ, AVELLANES I FORMATGE RALLAT
Ingredients:
– Enciam. – Formatge curat. – Tomàquet.
– Meló. – Oli.
– Avellanes – Sal
Elaboració:
– Tallar l’enciam, el meló i el tomàquet en trossets petits.
– Picar les avellanes.
– Emplatar-ho tot i ratllar el formatge per sobre. Amanir amb oli d’oliva i una mica de sal.
ENTREPÀ D’ENCIAM, SARDINES I FORMATGE
Ingredients:
– Enciam.
– Sardines en conserva.
– Formatge per untar.
– Pa de motlle.
Elaboració:
– Trinxar les sardines en conserva en trossos petits. Prèviament hem d’haver retirat l’espina.
– Tallar les fulles d’enciam petites amb les mans.
– Barrejar el formatge d’untar amb les sardines i l’enciam fins a obtenir-ne una pasta.
– Untar la llesca de pa amb la pasta com un entrepà.
PATÉ D’ALBERGÍNIA
Ingredients:
– Torrades.
– Paté d’albergínia (escalivar l’albergínia, buidar-ne la carn i xafar-la o triturar-la, oli, sal i pebre al gust).
– Formatge d’untar.
– Es pot completar amb fruits secs trossejats o llavors de sèsam.
Elaboració:
– Escalivar l’albergínia.
– Buidar-ne la carn i xafar-la o triturar-la.
– Untar la torrada de formatge i després del paté d’albergínia.
– Condimentar al gust amb oli, sal i pebre.
I després del delí que teníem tota l’estona fent aquestes receptes amb tan bona pinta… hem acabat tastant-les! I que bones que eren!!!!
Esperem que les poseu en pràctica i les gaudiu a casa!
Fins demà!!!