Estudiar idiomes per ser més intel·ligent

Durant molt temps s’ha cregut que la intel·ligència venia predeterminada de naixement. Però estudis científics recents han demostrat que podem augmentar el nostre potencial: determinades activitats contribueixen a crear connexions neuronals que ajudenbrain-in-hand el nostre cervell a funcionar millor i més ràpid. Quines són aquestes activitats?

  1. Tocar un instrument musical: Ja sabíem que la música està relacionada amb les funcions cerebrals que regulen el llenguatge i les matemàtiques. Però ara, a més, sabem que contribueix a potenciar les habilitats executives, la memòria, la resolució de problemes i la funció cerebral en general a qualsevol edat.
  1. Llegir: No cal llegir contingut intel·lectual; qualsevol cosa serveix, tant si és l’última entrega de Harry Potter com el Financial Times. La lectura estimula la detecció de patrons, la comprensió de processos i la capacitat d’interpretació, a banda de reduir l’estrès. Això sí, s’ha de fer amb regularitat per experimentar-ne els beneficis a nivell neuronal.
  1. Aprendre un idioma: Les investigacions més recents demostren que l’aprenentatge efectiu de noves llengües permet al cervell realitzar millor tasques mentalment més exigents, a banda de millorar habilitats executives com la planificació i la resolució de problemes. Curiosament, està demostrat que les persones que són bilingües són millors en la resolució de trencaclosques! El fet que aprendre un idioma requereixi un aprenentatge acumulatiu contribueix addicionalment a reforçar la nostra intel·ligència.
  1. Gimnàstica cerebral: sudokus, trencaclosques, jocs de taula, jocs de cartes i fins i tot els tan criticats videojocs contribueixen a millorar la neuroplasticitat, és a dir, la capacitat del cervell per a organitzar-se. Això millora la nostra capacitat per veure les coses des de diferents punts de vista i per comprendre la causa i l’efecte de les conductes i les emocions, redueix l’ansietat i la depressió, i ens ajuda a ser capaços d’aprendre més ràpid i memoritzar millor.
  1.  yoga-poses-at-sunset-2-1331159-639x426-1Fer meditació: Estudis realitzats en les ones cerebrals durant l’estat de meditació han demostrat que aquesta pràctica ens permet controlar els nostres sentiments per aplicar aquells que ens resulten més útils davant una determinada situació: sentir-nos més forts abans d’una negociació important, sentir-nos més segurs en demanar un augment de sou, o ser més convincents en intentar vendre alguna cosa.

2 Replies to “Estudiar idiomes per ser més intel·ligent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.