Caixes de ciència. Curs 22/23

Reprenem el préstec de la caixa d’èsser viu i la caixa d’aire/vent, fruit de la col·laboració entre el CESIRE i la FUB, amb la voluntat d’elaborar materials que es puguin deixar en préstec. Els elements que trobareu a les caixes, acompanyats de propostes didàctiques, estant pensats per provocar, en el grup inquietuds, dubtes, ganes de saber més, d’indagar.

Les caixes es deixaran gratuïtament en préstec a les escoles, que s’han de comprometre a venir a buscar i retornar els materials a temps i en condicions.

 

Caixa ésser viu

La manera de treballar a educació infantil facilita l’aproximació a la ciència des de l’observació i la manipulació. Cada un dels objectes i dels materials que es presenten a la “Caixa d’ésser viu”, està pensat per ajudar a l’alumnat a fer-se preguntes, a buscar raons, a confrontar respostes i a treure conclusions que els hi permetran avançar en la construcció del seu model d’ésser viu.

Enguany aquesta caixa no contindrà cap ésser viu, i per portar a terme les propostes dissenyades us recomanem buscar-los al vostre entorn proper.

 

 

 

Caixa aire/vent

El joc és un instrument d’aprenentatge per a l’infant. Possibilita espais per assajar, provar, explorar, experimentar… Amb els materials de la maleta “Aire/vent”, els infants, podran adonar-se de les propietats essencials de l’aire: l’aire és a tot arreu, ocupa un espai, en moviment és el vent i se’n pot aprofitar la força, instruments de mesura, etc.

 

És convenient programar la utilització del material amb temps i reservar-lo amb antelació, donat el gran volum de la demanda que cal atendre. La comanda no es pot considerar formalitzada fins a rebre la corresponent confirmació.

El termini habitual de préstec és de 13 dies. Passats aquests dies es podria renovar el préstec per telèfon. La renovació del període de préstec es farà en funció de la llista d’espera. De no existir cap altra petició sobre el material, el préstec es podrà anar renovant per períodes de 13 dies.

 

Us recordem que la petició de material l’ha de fer el professorat responsable de l’activitat.

Enguany us convidem també a una trobada de presentació de les caixes:
Dia: dilluns 26 de setembre a les 17h
Lloc: Edifici FUB4 (UEducació)

Per a sol·licitar el material, cal omplir el següent formulari:

Caixa ésser viu [>]

Caixa aire/vent [>]

Leave a Reply