Grup de treball La ciència des de la coparticipació i la comunitat

 

Des del projecte europeu sobre educació científica inclusiva “Communities for Sciences – Towards Promoting an Inclusive Approach in Science Education” enguany oferim el Grup de treball La ciència des de la coparticipació i la comunitat per a mestres i educadores. Té la finalitat de donar eines pràctiques per treballar la ciència d’una manera activa i en relació interactiva amb l’entorn social, natural i urbà, potenciant la iniciativa investigadora dels infants i la inclusió de la diversitat dins i fora de l’aula.

És un curs gratuït de 40 hores (20 presencials), adreçat especialment a centres educatius de Manresa, que es reunirà quinzenalment per treballar i investigar conjuntament i de manera activa estratègies i aspectes pràctics aplicables als centres educatius. El curs finalitzarà amb una presentació , per part dels infants dels centres involucrats, d’una jornada d’intercanvi d’experiències duta a terme pels mateixos infants, que mostraràn i explicaran les seves investigacions i resultats a nenes i nens d’altres centres.

Aquest grup de treball es realitza en el marc de l’esdeveniment Manresa 2022 en col·laboració amb la iniciativa “Mestres que (es) Transformen” per impulsar la innovació educativa a la ciutat de Manresa.

El curs també disposarà també de recursos per ajudar a promoure millores als centres de Manresa.

Per a més informació i inscripcions, entreu aquí [>]

 

L’expertesa del Lab 0-6 en l’educació científica

La posada en marxa del projecte té com a punt de partida l’expertesa dels docents del grau en Mestre d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa i més concretament, del professorat i educadores vinculades al Lab 0_6: Centre de Descoberta, Recerca i Documentació per a l’educació científica en les primeres edats. Un centre creat per promoure l’educació científica en l’etapa 0-6, la formació del professorat de les primeres etapes educatives i la recerca sobre l’aprenentatge científic a les primeres edats. Aquesta recerca es desenvolupa en el marc del Grup de Recerca en Educació, Neurociència, Experimentació i Aprenentatge (GRENEA), que indaga en els processos d’aprenentatge vinculats a l’experimentació dels infants i la recerca a través de l’acció interactiva amb l’entorn, els materials, els seus iguals i els adults referents, a més de tenir en compte altres factors que poden fomentar o desincentivar els processos d’aprenentatge. El Lab 0_6 rep anualment la visita d’uns 7.000 infants, que participen en les activitats en grups escolars o en família. A més, el funcionament del centre ha estat motiu d’interès arreu del món i els seus impulsors, docents de la universitat, han participat en intercanvis internacionals i congressos tant a Europa com a Llatinoamèrica per explicar-ne el model i el funcionament.

 

 

 

 

Aquest projecte ha rebut finançament del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea en virtut de l’acord de subvenció núm. 872104.

Leave a Reply