L’escola rural: petita, pública i de poble

Descobreix l’escola de les 3 P

El proper 2 de febrer, el grau en Mestre d’Educació Infantil d’UManresa, té el plaer de fer la presentació online del llibre titulat “L’escola rural: petita, pública i de poble. L’escola de les 3P”.

Aquest llibre té la virtut de baixar a la realitat de qui ha d’afrontar la situació i alhora mostrar la complexitat dels reptes que té al davant l’escola rural d’avui. És una eina imprescindible per a la mestra o el mestre que ha d’anar a treballar a l’escola rural o per a l’estudiant de magisteri que vulgui tenir un coneixement d’aquesta tipologia d’escola.

Al mateix temps, va més enllà de la realitat rural per endinsar-se o inspirar models d’escola més grans, per tal que la crisi educativa viscuda en aquests anys sigui una oportunitat per repensar l’escola, el seu context, la mirada cap a l’entorn i el currículum, el com aprenem les persones… Una oportunitat que no només queda en l’àmbit de l’escola rural sinó que traspassa les fronteres i ajuda a reflexionar sobre un model d’escola competencial i atenta al que passa al seu entorn.

L’acte, estarà conduit per Montserrat Pedreira, directora del Grau, i comptarà amb les intervencions de Carme Ortoll, mestra de mestres i directora de diferents escoles, i dels tres autors: Assumpta Duran, Miquel Payaro i Xavier Geis, que és professor també a UManresa.

Dia: 2 de febrer de 2021
Hora: 18h
Plataforma: Zoom

Us adjuntem un vídeo que recull algunes ides sobre el que és i el que representa l’escola rural explicat per unes quantes mestres.
Aquest vídeo no es va poder emetre, per problemes tècnics, el dia de la presentació del llibre.

Leave a Reply