Lligam entre art i ciència

El proper dilluns 9 de març a les 18’00h i a la Sala d’Actes d’UManresa, farem l’última xerrada del XI Cicle Obert de Conferències Educatives que portarà per títol “Lligam entre art i ciència“, i anirà a càrrec de Montserrat Cortadellas.

En el context de la relació entre art i ciència, em centraré a donar a conèixer com els artistes treballen els materials naturals: explorant, analitzant, manipulant i evidenciant les seves característiques físiques, científiques, ambientals, i conceptuals; i com les maneres de fer dels artistes, aplicades a l’educació en processos pedagògics, ens aporten coneixement.
-Montserrat Cortadellas-

Montserrat Cortadellas és artista visual i plàstica. Paral·lelament treballa en el camp de la fotografia, en el qual fa muntatges, instal·lacions, amb diapositives o grans formats, amb un marcat interès pels temes socials i ecològics.

Va tenir l’oportunitat de d’entrar en contacte amb el projecte “Idensitat”, un treball d’intervenció crítica i interacció social, dirigit per Ramon Perramon. A partir d’aquí comença un treball en el qual és pionera al Camp de Tarragona, una activitat centrada a apropar l’art i el pensament contemporani a espais pedagògics. Una tasca que desenvolupa en particular en escoles del Priorat i del Baix Camp. Un dels seus objectius és dur a terme la seva feina a les escoles tenint en compte la transcersalitat curricular. Montserrat Cortadellas engloba el seu treball dins del seu projecte “Estratègies de Coneixement”. Que , tal com assenyala, constitueix un compendi de propostes artístiques i pedagògiques que desenvolupa des del 1999, destinades a col·lectius aliens a l’art contemporani i a centres educatius. L’artista vol fer veure com l’art forma part de la vida, en relacionar-lo i veure les implicacions que té amb la vida diària i en contextos educatius.

Data: Dilluns 9 de març
Hora: 18’00
Lloc: Sala d’Actes Umanresa-FUB (segona planta)

Us recordem que totes les conferències del cicle són gratuïtes i obertes a tothom, però agrairíem que confirmeu la vostra assistència per correu electrònic a:  educacio.infantil@umanresa.cat

Leave a Reply