XI Jornada de Diàlegs Educatius. La conversa com a eina d’aprenentatge

El proper 1 de febrer els Estudis d’Educació Infantil del Campus UManresa celebrarem la 11a edició de la Jornada de Diàlegs Educatius, que enguany porta com a títol:  “La conversa com a eina d’aprenentatge”

PROGRAMA

.- 8’30 Recollida de documentació

.- 9’00 Inauguració de la Jornada, a càrrec de la Dra. Sílvia Mas, Degana de la Facultat de Ciències Socials d’UManresa i Vicerectora de la UVic-UCC.

.- 9’05 Xerrada inicial

La conversa com a eina de creació de coneixement. Què ens aporta la Neurociència?.
Una pel.lícula amb moltes seqüències

A càrrec de la Dra. Beatriz Fagundo i David Vilalta.

Conversar és més que verbalitzar. Podem “conversar” amb nosaltres mateixos, amb els altres i amb el món. La conversa a l’aula pren sentit en el contrast que aporten els altres, en compartir objectius i col·laborar per aconseguir-los. Com es fa? Per a què?
Aportem una mirada des de la pràctica d’aula i la neuroeducació.

Beatriz Fagundo, Coordinadora del Màster en Neuroeducació Umanresa, és Doctora en Neurociències per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB). Màster en Neuropsicologia per la Universitat de Barcelona (UB). Màster en Rehabilitació Neuropsicològica i Estimulació Cognitiva per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Professora col·laboradora de Psicologia del grau en Fisioteràpia de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), entre d’altres.

En David Vilalta, mestre amb un llarg i reconegut itinerari professional, va treballar a la unitat de formació permanent de l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment fa classe de Escola Infantil. Aula 3-6 al grau d’Educació Infantil d’UManresa.
En David, que es defineix a sí mateix com un mestre que se sent compromès amb la feina, les companyes i els companys per fer una educació pública d’alta qualitat, ha coordinat el llibre “Competències: una oportunitat per repensar l’escola” (2010) i ha publicat nombrosos articles en revistes d’educació com “Es el tiempo que has perdido con la rosa, lo que la hace tan importante” (2011) de la revista Aula de Innovación Educativa, “Las escuelas de nueva creación: un reto de futuro para la educación en nuestro país” (2008) de la revista Aula d’Infantil, “Queremos hacer maquetas porque es chulo y divertido” (2004) de la revista Uno, Didáctica de las Matermáticas y “La cuarta dimensión” (2004) de la revista Aula de Innovación Educativa.

.- 10’30 Esmorzar

.- 11’00 – 12’30 Tallers simultanis:

.- 12’30 – 14’00 Tallers simultanis:

.- 14’00 Dinar (No inclòs en el preu)

.- 15’30 – 17’00 Tallers simultanis:

.- 17’00 Xerrada cloenda “La conversa després del silenci“, a càrrec de Lydia Canals.

En aquesta conferència provarem i experimentarem el silenci. Aprendrem a divertir-nos en silenci i comunicar-nos. Buscarem les emocions, les fragilitats, els contactes, les mirades, les unions corporals, per fer-les trampolí de les paraules, del diàleg, de la conversa.

Lydia Canals, és Llicenciada en Mim i Pantomima, i també en Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Insitut del Teatre de Barcelona.
Actriu amb més de 25 anys d’experiència, és directora de Tràfec Teatre, una companyia amb un llenguatge propi i social.

.- 18’00 Comiat i recollida de certificats

L’assistència a la Jornada dóna dret a un certificat de 8 hores de formació reconeguda pel Departament d’Ensenyament.

PREU
· Jornada: 30€
· Mestres d’escoles de pràctiques Umanresa i exalumnes Educ. Infantil Umanresa: 27€
· Estudiants TFG Educ. Infantil Umanresa i professors col·laboradors Educ. Infantil Umanresa: 15€
* El dinar no està inclòs

Aquesta formació pot ser bonificable per l’empresa a través de la Fundació Tripartita, en funció del crèdit que tingui disponible.

INSCRIPCIONS AQUÍ [>]

**IMPORTANT: Cal fer la inscripció a la Jornada i seguidament enviar també un correu a educacio.infantil@umanresa.cat especificant a quin taller vols anar al primer torn (11’00-12’30), al segon torn (12’30-14’00), i quin a la tarda (15’30-17’00)

Leave a Reply