Grup de Treball de reflexió sobre la vida quotidiana a l’escola bressol

El grup de treball de reflexió sobre la vida quotidiana a l’escola bressol té per objectius:

  • Crear una xarxa de persones amb interessos comuns on compartir inquietuds, experiències  i reflexions al voltant d’un tema comú: la vida quotidiana a l’escola bressol.
  • Conèixer i analitzar diferents experiències d’organització de la vida quotidiana a l’escola bressol.
  • Incorporar i avaluar en el dia a dia de l’escola bressol les reflexions dutes a terme al grup de treball amb el seu suport.
  • Donar a conèixer i intercanviar informació des diferents recursos, activitats, propostes, iniciatives,… d’actualitat relacionades amb l’educació en la petita infància.
  • Crear debat i discussió sobre un tema en comú per tal de donar resposta a les demandes i diferents situacions plantejades per les pròpies assistents.

 

Continguts de l’activitat: 

  • El fer de cada dia com a experiència educativa
  • Organització de l’ambient, els espais i els materials necessaris en els moments de vida quotidiana.
  • Organització de diferents propostes educatives en el quotidià per assegurar el benestar i la seguretat de l’infant i ajudar-lo a satisfer els seus interessos  bàsics, desenvolupar les seves capacitats motrius, cognitives i afectives en un ambient agradable i confortable.
  • Respecte cap als temps i els ritmes de l’infant.
  • Respecte vers l’autonomia de l’infant.
  • Reflexió sobre l’acompanyament i la relació de l’adult durant les atencions de les necessitats físiques de l’infant (canvi de bolquer, alimentació, descans…), de les seves necessitats d’afecte, de moviment, d’autonomia…
  • Elaboració i intercanvi d’experiències i propostes.

 

Un grup de treball comporta el compromís dels participants en reflexionar al voltant d’algun tema comú a partir de lectures, de la pròpia experiència a l’aula, d’ordenar i argumentar per escrit les idees, etc. per aquest motiu es certifiquen el doble d’hores de la presencialitat. A més, volem que cada grup de treball tanqui el curs amb algun producte que es pugui donar a conèixer públicament: una entrada al Bloc, un article, una exposició, una sessió oberta a tothom…

Hores de durada:
40 hores (25 presencials + 15 no presencials) 

Dates de realització

14 i 28 de novembre
12 de desembre
16 i 30 de gener
13 i 27 de febrer
5  i 19 de març

Horari de l’activitat:
Dijous, de 18’00 a 20’30 (trobades quinzenals)

Lloc de realització
Fundació Universitària del Bages
Av. Universitària, 4-6
08242 Manresa (Barcelona)

Destinataris:
Mestres , educadors/es estudiants i persones amb inquietud per  la seva tasca educativa.

Persona responsable de la formació:
Núria Vilaseca i Closa

Mestra d’educació infantil, especial i Terapeuta Ocupacional. Actualment educadora de la Llar d’infants Municipal “La Llum”. Membre del consell redactor de la Revista “Infància” editada per Rosa Sensat i del col·lectiu Una Altra Educació És Possible (UAEEP).

 

 


Cost del curs:
35 euros
31.50 euros per mestres d’escoles de pràctiques amb conveni amb els estudis d’educació infantil Umanresa , ex-alumnes i antics membres del grup.

Inscripcions

La superació del requisit de certificació comporta la incorporació  automàtica de les hores del curs a l’expedient Xtec de cada participant.

2 Replies to “Grup de Treball de reflexió sobre la vida quotidiana a l’escola bressol

  1. Hola!!
    El 28 d’octubre vaig fer la inscripció aquest grup de treballa amb vosaltres, però he vist que l’adreça de correu electrònic es erroni.
    Sóc la Jénnifer Hernàndez Martínez, i el meu correu és: jennymofly@hotmail.com
    Moltes gràcies!!!

Deixa un comentari