Visita aules Montessori a la UVic

Estudiants del grau de Mestre en Educació Infantil de UVIC-UCC, des de les assignatures de Gestió de les Emocions (optativa), Didàctica i Currículum Escola (primer curs) i Emprenedoria (optativa), vam visitar els Laboratoris de formació i recerca en Educació Infantil de la UVIC. En concret unes aules de simulació de espais amb propostes educatives per 0-6, que reprodueixen la Metodologia Montessori en un dels espais i a l’altre la distribució dels ambients i materials d’un aula d’educació infantil 0-3 i 3-6.

 

 

 

 

 

 

 

 

La visita va estar conduïda per M. Carme Bernal i Marta Camps, professores de la Universitat de Vic,  que ens van fer una introducció general sobre la metodologia Montessori i demostracions pràctiques sobre com utilitzar el seu material i la distribució de l’espai per treballar segons aquesta pedagogia. També vam fer visita guiada a l’aula Teresa Buscart, que és una reproducció de com hauria de ser una aula 0-3 i un aula 3-6 en quan a distribució dels ambients i de propostes educatives i materials.

Volem agrair la bona predisposició i organització de la visita i volem deixar constància de que ens va encantar conèixer l’espai i els materials tant i tant interessants que van compartir amb nosaltres, en concret voldríem destacar, el moble-taller de literatura infantil que ens va oferir estratègies i recursos per les futures mestres d’Educació Infantil. Gràcies !

Leave a Reply