Emprenedoria en l’àmbit educatiu

CEIF Arraona de Sabadell

Enguany al Grau d’Infantil hem iniciat una nova assignatura optativa amb el nom d’Emprenedoria en l’àmbit educatiu, enfocada a la creació d’una escola Infantil. Poder participar en el disseny d’un centre educatiu ens hem trobat que és un repte personal i una gran oportunitat per repensar l’educació d’avui. Ens plantegem l’estructura des de tres grans àmbits partint de les necessitats que hem de cobrir dels infants, de les famílies i dels professionals que hi treballen. Repensem la part curricular, reflexionem en el disseny de l’espai de com, quan i què aprenem. El dels mestres com escola democràtica i on tothom es important i pugui formar part del projecte que es dissenya i el de les famílies, construint una comunitat educativa fonamentada en la creació d’una cultura d’escola.

A la programació de l’assignatura tenim previst fer sortides a visitar diferents escoles que ens puguin mostrar dissenys arquitectònics innovadors que ens ajudin a pensar en el nostre model d’escola “ideal”. Generem debats pedagògics que ens porti de les concepcions metodològiques a repensar quin son les millors estructures per portar-les a terme. Imaginem la fusió entre l’interior i l’exterior, entre les estances dels nens i les comunes, espais on tingui cabuda tota la comunitat educativa, els professionals i les famílies.

CEIF Arraona de Sabadell
CEIF Arraona de Sabadell

 

 

 

 

 

 

Al llarg de l’assignatura també rebem la visita de professionals com en Marc Bernadich, Doctor en Creació i Gestió d’Empreses, responsable d’Emprenedoria i Noves Idees i professor d’Empresa a la nostra facultat. Ningú millor que ell per ajudar-nos a dissenyar el nostre pla econòmic de viabilitat i fer de la nostra proposta una realitat.

En definitiva una assignatura optativa on la creativitat i la innovació poden agafar la forma d’un gran projecte pedagògic, “La meva escola ideal”

CEIF Arraona de Sabadell

Leave a Reply