Néixer a Manresa: Memòria, art, pedagogies

Enguany a l’Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa es tracta la temàtica Néixer a Manresa: Memòria, art, pedagogies, en el qual hi col·labora UManresa-FUB a través del Grau en Mestre d’Educació Infantil, el Grup de Treball de Creació artística i Cultura Visual, i el Lab0_6.
S’hi proposaran un seguit d’activitats adreçades a famílies amb infants (dissabte 5 de maig)  i a escoles bressol i centres escolars (del 7 al 18 de maig)

Així, del 7 al 18 de maig podeu venir com a escola amb el vostre grup-classe per investigar sobre el naixement i la maternitat a través d’un seguit de propostes de lliure elecció basades en el joc i en la indagació científica i sensorial. Algunes de les propostes consisteixen en:

-Racó de contes infantils sobre el naixement i la maternitat

-Racó de joc simbòlic, amb nines de Migjorn que estan embarassades i amb disfresses i estris de medecina

-Racó de taula de llum amb radiografies i ecografies sobre l’embaràs (d’humans i animals)

-Racó de biologia amb cries d’animals, ous, nius d’ocell, caus, fotografies i llibres sobre el néixer en els animals

-Racó d’ombres xineses entorn de la maternitat i infància

-Tobogan sensorial i auditiu que simula el canal del part (disseny de Migjorn)

-Espais sensorials (olors, sons, textures…)

-Descobrim i olorem les herbes remeieres que s’utilitzaven o encara s’utilitzen durant o després de l’embaràs

-Pesos i mides durant l’embaràs

Etc.

També hi podreu trobar treballs realitzats per l’alumnat del Grau en Mestre d’Educació Infantil, basats en la recollida de cançons de bressol que es poden escoltar, entrevistes a mares sobre el seu procés del part, etc., i un vídeo on infants de l’Escola Cooperativa El Puig d’Esparreguera expliquen una investigació que van fer sobre les etapes de l’embrió i que acompanya aquesta exposició.


Si voleu venir amb el vostre grup-classe escolar, podeu concertar dia i hora trucant al següent telèfon del Museu: 93 874 11 55

 

També el dissabte 5 de maig a partir de les 17.30 h., es farà una activitat oberta adreçada a famílies i infants amb diverses activitats lúdiques (dinamitzades per Maria Ribera – dansa, cos- i Esther Prim – explicació de contes- etc.)  orientades a acostar als infants el procés del néixer.
Podeu reservar la vostra visita a través del mateix telèfon del Museu:  938 741 155

 

Esperem que us hi engresqueu!

Leave a Reply