Science in English

En la línia de continuar apostant per propostes innovadores,  el proper diumenge 14 de maig iniciem una prova pilot d’ús del Lab 0_6 com a context d’aprenentatge autònom pels infants on la comunicació i el diàleg s’estableixen en anglès per a donar sentit a l’ús comunicatiu de la llengua.

 

La perspectiva d’Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres (AICLE) proposa la conveniència d’oferir als nens i nenes un context motivador on fer un ús natural, significatiu i pràctic de la llengua anglesa.

 

Així, en aquestes sessions l’èmfasi es posa en la comunicació més que en la perfecció gramatical. Igual que els més petits aconsegueixen un gran poder de comunicació amb molt poques paraules, algunes autores (Navés i Muñoz, http://www.ub.edu/filoan/CLIL/padres.pdf) proposen promoure l’ús de les llengües malgrat la forma gramatical o la pronunciació no siguin perfectes. Es tracta de recuperar la idea de fer ús de la llengua com a eina per comunicar-nos en lloc d’acumular coneixement sense arribar mai a posar-lo en pràctica per incomplet.

 

 

La investigació sobre l’aprenentatge d’una segona llengua suggereix que per a tenir un bon nivell, cal molt contacte amb l’idioma en situació natural, preferentment en un context interactiu i amb significat (Langé, http://www.ub.edu/filoan/CLIL/profesores.pdf). Cal recordar però, que l’aprenentatge d’una segona llengua és un procés llarg i natural i cal anar amb compte de no crear-se falses expectatives.

 


ATENCIÓ
: No s’ofereixen sessions dirigides ni classes d’anglès. La proposta és que els infants exploren els materials del Lab lliurement, com en les sessions habituals, però amb el tret diferencial que la comunicació amb les educadores i educadors del Lab, que aniran identificats amb samarretes UManresa, s’establirà sempre en anglès.

 

Donat que aquesta és una prova pilot es demanarà a les famílies assistents que a la sortida omplin una enquesta per a valorar-ne el funcionament i la continuïtat.

 

Adreçat a: nens i nenes de fins a 8 anys acompanyats d’un adult.

Durada: 1’5 hora​

Horari: 10’00 a 11’30 o d’11’30 a 13’00

Data: diumenge 14 de maig (prova pilot)

Preu: 10€ per nen/a acompanyat d’un adult.

3€ a partir del 2n adult

 

Inscripció obligatòria. Cal fer l’ingrés amb anterioritat a la visita per a tenir la reserva de plaça.
Places limitades.

Inscripció aquí >

Les inscripcions es faran per rigorós ordre de recepció del comprovant de pagament, que s’ha d’enviar a: lab06@umanresa.cat

 

4 Replies to “Science in English

  1. Bona tarda, Ana, els 10€ d’entrada del nen/a ja inclouen un adult acompanyant. Llavors, si venen més adults sense nen/a paguen 3€.
   Montse

 1. Segur que està justificat, però 10€ com a prova pilot, em sembla excessiu per 1:30h. Nosaltres quan hem anat no hem intercanviat a penes converses amb les persones educadores… Les propostes són molt individuals i són entenedores sense paraules, potser els infants que elaboren més la reflexió se’ls pot acompanyar amb més paraules.. Igualment totalment encertat de fer proves pilot, així que enhorabona per la iniciativa! Gràcies. No necessito resposta, és un comentari enlaire.

  1. Bona tarda, Yolanda, la justificació és precisament que hi posem més adults per a poder fer més interaccions parlades amb els infants. Vol dir que igualment tindrem la persona que porta el Lab que s’ocuparà de la logística però que no parlarà, però a més, comptem tenir 4 ó 5 persones més que parlin anglès i que puguin intervenir amb els nens i nenes. Em sap greu, ens encantaria que pugués ser gratuït però de moment encara no hem trobat la manera.
   Gràcies per escriure i per l’interès!
   Montse

Leave a Reply