Dissabtes de ciència: “Com fer bones preguntes investigables”

Tornen els Dissabtes de ciència. Una formació compacta i atractiva al voltant de diferents temes de ciència abordats en forma de monogràfics.

El primer d’ells anirà a càrrec de Carme Alemany, i es centrarà en Com fer bones preguntes investigables:

Dissabte 15 d’octubre

Com fer bones preguntes investigables
investigablesCarme Alemany. Mestra de l’escola El Roure Gros, de Santa Eulàlia de Riuprimer durant molts anys. Promotora d’un model escolar innovador basat en les ciències.

A partir d’objectes i materials propers, aprendrem a distingir i donar continuïtat a aquelles preguntes productives que obren itineraris de coneixements interessants i veurem com es pot concretar això en algunes propostes dutes a terme a l’escola.

 

Adreçat a: mestres d’educació infantil i primària
Durada: 5 hores
Horari: de 9’00 a 14’00
Preu: 30€ (per dissabte)

Inscripcions aquí >

I els altres dissabtes de ciència…

  • Dissabte 19 de novembre: “Llegir la natura: què ens diuen les restes i rastres
    A càrrec de l’Equip Educatiu del CEA Can Coll (Collserola)Pinyes rosegades, forats diversos, caques, egagròpiles, petjades, ossos, banyes….  Tot allò que es veu ens dóna pistes per entendre el que no podem veure. Les restes del món natural permeten imaginar esdeveniments als que no tenim accés directe. Observar, deduir a partir d’evidències, interpretar amb sentit, són algunes de les habilitats que es treballaran en el taller de forma pràctica i participativa.  També compartirem algunes propostes dutes a terme a l’escola .
  • Dissabte 4 de febrer: “La llum de les propostes del Lab explicada als adults
    A càrrec de Digna Couso, doctora en Didàctica de les Ciències. Directora del Centre d’Investigació CRECIM (UAB)El Lab estrena aquest curs un espai fosc amb material que vol provocar reflexions al voltant del funcionament de la llum. Però quins conceptes científics relacionats amb la llum cal tenir en compte per a orientar la nostra intervenció com a adults en un espai de llum? Un taller que reuneix teoria i pràctica de manera natural, que ens ajudarà a entendre la naturalesa de la llum a partir de la curiositat generada pel contacte directe amb el fenomen.
  • Dissabte 11 de març: “Pigments minerals, de la roca a l’art pictòric
    A càrrec de Marc Boada, divulgador científic, conferenciant i escriptor, expert en ciència experimental.Roques i minerals ens proporcionen bona part dels infinits recursos que necessitem, però sens dubte un dels mes creatius es el de la seva aplicació com a matèria artística. En aquest taller partirem dels minerals que ja es feien servir a la prehistòria per a convertir-los en pintures. Descobrirem que és un pigment, quins lligants podem localitzar amb facilitat, quin són els suports òptims i com convertir modestes pedres en uns materials de màxim interès per als mes petits.

Cost del curs:
30 euros per dissabte. Si s’han fet tots, l’últim 15 euros.

L’assistència als 4 dissabtes suposarà un certificat de 20 hores de formació reconegut pel Departament d’Ensenyament.

Leave a Reply