Formació 16-17

Us apuntem les propostes de formació previstes inicialment per aquest curs que comencem per tal que us pugueu organitzar les agendes i reservar el que calgui. A mesura que vagin sorgint noves opotunitats i propostes, anirem informant.

MÀSTERS

Màster en neuroeducació
Coordinen: Anna Carballo i Marta Portero
Un màster que posa els avenços de la neurociència al servei de l’educació. Conèixer com s’estructura, com funciona i com aprèn el cervell humà, així com tots els factors que poden estar incidint en aquest aprenentatge, per a què mestres i docents puguin tenir-los en compte per millorar la seva pràctica pedagògica a l’aula.
+Info i inscripció

GRUPS DE TREBALL
Els grups de treball pretenen reunir professionals amb inquietuds semblants que es comprometen a participar en les sessions conjuntes fent aportacions a partir de lectures o de la pròpia experiència. Es reuneixen un cop al mes en sessions de 2’30 hores entre setmana o més intensivament en dissabte (20 hores presencials) i donen dret a un certificat reconegut pel Departament de 40 hores, si es compleix amb l’assistència i el compromís de participació.  Cada grup de treball decideix en quin format o de quina manera pot donar a conèixer els resultat de la tasca del curs.
Són oberts a mestres de totes les etapes educatives.

Els projectes de treball a l’aula
Coordina: Carme Pablo
Una trobada de professionals implicats en construir un discurs propi, basat en evidències, en la fonamentació i en la reflexió compartida sobre la intervenció a l’aula, concretament en activitats de recerca i/o projectes de treball.
Alerta! La primera sessió és el dissabte 17 de setembre
+Info i inscripció

Creació artística i cultura visual a educació infantil
Coordina: Gabriel Lemkow
L’objectiu principal és crear una comunitat d’investigació sobre les arts i la cultura visual que incorpori i avaluï noves pautes per a la didàctica artística a partir de grups de discussió i sessions de laboratori artístic.
+Info i inscripció

La vida quotidiana a l’escola bressol
Coordinen: Marta Martínez i Núria Vilaseca
Xarxa de persones amb interessos comuns per compartir inquietuds, experiències  i reflexions al voltant d’un tema global: la vida quotidiana a l’escola bressol.
+Info i inscripció

Ciència i experimentació
Coordina: Carme Alemany
Espai on compartir experiències  i reflexions al voltant de l’aprenentatge de les ciències, on conèixer, incorporar i analitzar i noves aportacions i propostes per l’educació científica que es puguin portar a l’escola.
+Info i inscripció

 

CURSOS

Escoles singulars (4a edició)
Coordina: Imma Brugarolas
Un curs amb tradició per apropar diferents experiències innovadores dutes a terme per centres educatius de dins i fora del territori mitjançant visites als mateixos centres i conferències que es duran a terme a la FUB.
+Info i inscripció

Gamificació i metodologies emergents en educació
Coordina: Ramon Barlam
Un curs que ens ajudarà a situar-nos a nivell professional davant els nous reptes de l’escola del segle XXI, tot ampliant el bagatge i destresa amb les metodologies i eines educatives emergents.
Curs no presencial amb 2 dissabtes de presència física
+Info i inscripció

Aprendre ciència amb els infants (2a edició)
Coordina: Carme Alemany
Un curs orientat a analitzar i reflexionar sobre com la ciència pot globalitzar els aprenentatges i ajudar-nos a comprendre el mon, a partir de la reflexió sobre què significa aprendre a partir de la pròpia investigació i la conveniència d’aquesta metodologia de treball a l’escola.
El curs està obert tant a mestres que el van fer el curs passat com a noves incorporacions.
+Info i inscripció

Dissabtes de ciència
Coordina: Montserrat Pedreira
Cinc hores intensives de formació per aprendre alhora sobre conceptes de ciència i sobre com aproximar-los als infants en forma de monogràfics en dissabte al matí. La inscripció pot ser per dissabtes individualment o per tots 4 dissabtes conformant un curs de 20 hores.
En preparació.

 

SESSIONS

Lab 0-6, un espai de ciència per infants que investiguen
Coordina: Montse Pedreira
Xerrada de dues hores per a entendre el què i el perquè de l’espai el Lab, adreçada especialment a les mestres que han concertat visita però oberta a tothom.
29 de setembre de 2016    +Info i inscripció
12 de gener de 2017    en preparació
27 d’abril de 2017     en preparació

 

VIII JORNADES DE DIÀLEGS EDUCATIUS: LA CULTURA MATEMÀTICA DE LES PERSONES
Data: 28 de gener de 2017
Coorganitzat amb el grup “La cultura matemàtica de les persones”
En preparació.

Més informació ben aviat!

Leave a Reply