Amb 5 anys a la Universitat!

El novembre del 2015, l’Arnau, estudiant de primer del grau en educació infantil, va a fer pràctiques a la classe dels equilibristes de l’Escola Catalunya de Navarcles. I aquí és on comença tot! Els nens i nenes coneixen El Tinet, l’escola vermella, l’escola verda, l’institut… però la universitat no saben què és! Ells mateixos expliquen la seva experiència.

VOLEM ANAR A LA UNIVERSITAT, PODEM ANAR-HI?

apuntaeltflEns posem a treballar. Decidim entre tots que el millor que podem fer és telefonar. Busquem al Google el telèfon de la universitat de Manresa. L’Erik dicta el número de telèfon, el Rodrigo el marca, la Laia, l’Elna i el Fermí miren que ho faci bé i la resta del grup també… Controlen que tot surti rodó. La cosa no és tant fàcil com pensàvem, hem de trucar 3 vegades fins que aconseguim parlar amb la persona que mana més dels que estudien per fer de mestre. El seu nom és Montse Pedreira (la directora) i després d’explicar-li què volíem i demanar-li si hi podíem anar ens diu que sí!!! Podem anar-hi el 15 de gener!

TENIM CLAR QUE HI ANIREM AMB AUTOBÚS, PERÒ COM?

fentcalculsL’Erik ens diu que la iaia compra els tiquets de l’autobús a l’estanc, així que quan ve la iaia a buscar-lo li demanem quan valen i quants nens i nenes podem anar amb cada bitllet. Ja tornem a tenir molta feina perquè hem de calcular quants bitllets hem de comprar i quants diners valen. Cada bitllet serveix per 10 nens. Quants ens necessitem nosaltres?

L’Angel dibuixa l’autobús… I altres anem comptant i dissenyant quants bitllets ens fan falta. Ho posem en comú i sembla ser que hi ha acord: en necessitem 3 però….

El Pau ens diu: Això és per anar a Manresa però en necessitem més perquè no ens hi quedarem pas allà, hem de tornar!!!

Continuen els càlculs, dibuixen el mapa i veuen clar que sí, que en necessitem més. Com que també ens acompanyarà l’Àngels el resultat final són 5 bitllets.

fentcalculs2Amb l’Arnau anem a comprar els 5 tiquets per anar amb l’autobús. Abans portàvem 40 euros i ara portem 5 tiquets!!!

BUSQUEM AL GOOGLE MAPS EL RECORREGUT QUE FAREM AMB L’AUTOBÚS I FEM EL NOSTRE PROPI MAPA

mapsPassarem per Navarcles Torruella, Sant Fruitós i Manresa. També busquem el recorregut que farem des de la Plaça Espanya (on ens deixarà l’autobús) fins a la universitat de l’Arnau (ho farem a peu).

 

 

HA ARRIBAT EL GRAN DIA!

L’emoció és màxima, ja som a l’autobús, anem recitant els pobles per on passem fins que arribem a la parada del bus. Baixem i… comencem a caminar cap a la universitat de l’Arnau… La cosa va de debò!!!

grandiaLa Montse ja ens espera. Ens ensenya una maqueta de la universitat, la cafeteria, aules, passadissos, escales… Anem a un aula dels grans i li fem  les preguntes que ens hem preparat.

Els estudiants de la universitat no fan racons com nosaltres però tenen unes aules especials per fer art i creacions plàstiques i també una aula per fer experiments. La Montse i l’Arnau ens ho han ensenyat i ens han fet uns experiments que haurem de resoldre el misteri a l’escola: què li passa al globus i a “la xuxe”???

aulaartexperiment

 

 

DESPRÉS ENS ACOMPANYEN A UN ALTRE EDIFICI ON HI HA EL LAB-06 UN ESPAI PER FER DE CIENTÍFICS… ??? ESTEM MOLT EMOCIONATS!!!

lab1

QUAN ARRIBEM A L’ESCOLA PARLEM DEL QUÈ HEM VISCUT!

BERTA: ha vingut l’Arnau amb nosaltres i hem anat a la seva universitat. M’ha agradat molt allà on hem anat a fer experiments i a jugar (lab 0-6).

PAU: tenen cadires amb rodes i una cafeteria pels que es queden a dinar i esmorzar… I unes cadires  amb mànec per escriure.

ERIK: tot és molt gran, els passadissos, les escales, les taules… I quan hem entrat… Molt gran tot!

OSCAR: i una classe plena d’ordinadors. Hi havia unes noies que treballaven… I les portes són molt grans i totes del mateix color.

RODRIGO: uns passadissos molt grans i molt alts i les escales molt amples i el sostre molt alt… I sí que fan experiments com el del globus i la “xuxe”.

NABIL: els vàters són grans.

MARTINA: tenen unes pissarres blanques que baixen com les pantalles del cine.

GUILLEM: i el pati és pla com el carrer.

ARNAU: les classes són molt grans i n’hi ha moltes.

VIOLETA: l’experiment de la “xuxe” no sé com ho han fet però m’ha agradat molt.

LAIA: només s’hi pot anar a partir dels 18 anys i nosaltres hi hem anat.

MARTÍ: m’han agradat molt els peixos i els altres jocs i invents que tenen al Lab.

AINHOA: … I la taula de llum amb cafè també, hi havia peixos però de foto.

lab2 FERMÍ: és l’escola dels nens grans com l’Arnau i es diu universitat.

ELNA: hem fet una volta i hem tornat al mateix lloc i jo he dit: sembla que estic somiant!!!

HICHAM: jo vull anar-hi quan sigui gran com l’Arnau

ABRIL: les escales són molt grans i m’ha agradat molt la classe de pintures perquè hi ha moltes coses.

ANGEL: me ha gustado mucho, mucho, mucho!!!

Nens i nenes que es proposen un objectiu comú que els porta a prendre iniciatives i a resoldre tasques amb sentit…. Moltes felicitats, escola Catalunya per la bona feina feta i moltes felicitats equilibristes, ens va encantar que vinguéssiu!

Deixa un comentari