Com el cervell aprèn, recorda i oblida

6688c5b8-3430-4918-ac5e-0801d61fe216

Xerrada d’inauguració del curs 2016-2017 a càrrec del Dr. Ignacio Morgado Bernal

7 de setembre de 2016
A les 6 de la tarda
Sala d’actes de la Fundació Universitària del Bages
Campus Manresa
Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

Què passa al cervell quan aprenem? Quins tipus de memòria tenim i per a què serveixen? Què i com recordem? Podem esborrar els records indesitjables? Com podem afavorir els processos d’aprenentatge i memòria?

Si bé és cert que cadascú aprèn al seu ritme, també ho és que adaptar-nos a la manera que té el cervell en general de processar la informació i d’aprendre pot ser un recurs important per millorar els processos d’ensenyament-aprenentatge que es donen en els contextos educatius.

ignacioLa conferència anirà a càrrec del Dr. Ignacio Morgado Bernal, catedràtic de Psicobiologia de la Facultat de Psicologia i director de l’Institut de Neurociències de la UAB. Fa recerca experimental sobre recuperació de la memòria per estimulació elèctrica cerebral.
Ha rebut diversos premis i distincions i ha realitzat estades de recerca en centres internacionals com la Universitat de Rhur (Alemanya), Oxford (Regne Unit) i a l’Institut Tecnològic de Califòrnia (EUA). Pertany a diverses societats científiques internacionals i ha estat assessor científic de l’editorial Ariel i de Cosmocaixa Barcelona.
El Dr. Ignacio Morgado és autor de més d’un centenar de treballs especialitzats en psicobiologia i neurociència cognitiva, i últimament ha publicat diverses obres divulgatives com ara:

  • Emociones e inteligencia social: una alianza entre los sentimientos y la razón (Ariel, 2007)
  • Cómo percibimos el mundo: una aproximación a la mente y los sentidos (Ariel, 2012)
  • Aprender, recordar, olvidar (Ariel, 2014)

La conferència és gratuïta però, per motius d’espai, cal inscripció prèvia en el següent enllaç:
Inscriu-te >

Durant la jornada es presentarà també el MÀSTER EN NEUROEDUCACIÓ d’UManresa

Us hi esperem!!!

Leave a Reply