Premi “La ciència i els infants”

Lliurament dels premis: Dijous 2 de juny
Hora: 18h
Lloc: Sala d’Actes de la FUB2 (Antic CTM)

Enguany, el Rotary Club de Manresa-Bages i la Fundació Universitària del Bages, amb la finalitat de promoure l’interès per l’educació científica des de les primeres edats, han organitzat una prova pilot del Premi “La ciència i els infants” .

En aquesta prova pilot hi han participat 4 grups escolars de centres educatius de la comarca del Bages: Sant Ignasi, L’espill, La Sèquia i Reixics. Cadascún d’ells havien de planificar i elaborar una proposta d’experimentació, documentar-la i fer-ne la presentació pública a la 5ª Fira d’Experimentació per a infants de 0 a 6 anys, que van organitzar els estudis d’Educació Infantil Umanresa el passat 7 de maig.

Algunes de les propostes presentades a la Fira:

Per decidir el grup guanyador, un jurat de 5 membres, dos persones de l’equip de professorat del Grau en Educació Infantil Umanresa i 3 persones del Rotary Club de Manresa-Bages, va valorar les propostes en base als següents criteris:
.- La capacitat de la proposta d’afavorir la iniciativa intencionada dels infants i la possibilitat de resolucions diverses.
.- L’originalitat de l’enfocament de la proposta.
.- La claredat en l’acostament al concepte científic.
.- La cura en la tria dels materials i l’adequació d’aquests a l’ús dels infants.

S’otorgaran dos premis, els quals consistiran en material educatiu per a l’aprenentatge científic a decisió de l’equip educatiu de l’escola en consens amb els organitzadors del premi.

L’acte de lliurement tindrà lloc el proper dijous 2 de juny a les 18h a la Sala d’Actes de l’edifici FUB2, i s’iniciarà amb una conferència del Sr. Albert Sardans, mestre d’educació primària i llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació (Pedagogia), pedagog a l’EAP del Bages, formador de mestres i professor col.laborador dels estudis de Grau en logopèdia Umanresa.

La conferència portarà per títol “De l’aprenentatge a la intervenció educativa“, en la que l’Albert ens farà unes pinzellades en relació a com entenem l’aprenentatge, com entenem que aprenen els nens i nenes, i com ha evolucionat en les darreres dècades el pensament sobre com ha de ser l’ensenyament i sense oblidar de fer referències a l’ensenyament de la ciència.

Lliurement dels premis: Dijous 2 de juny
Hora: 18h
Lloc: Sala d’Actes de la FUB2 (Antic CTM)

A l’acte es presentarà el premi per al curs 2016-17. 
Obert  a grups escolars 0-8 de la comarca del Bages. Vine a informar-te!

logo Lab 0_6

Leave a Reply