Com configurar un espai d’aprenentatge. GIOCHERIA LABORATORI

*** PLACES EXHAURIDES ***
IMG_1012

“Com configurar un espai d’aprenentatge per a infants de 0-6 anys (i més enllà): espai, materials i paper dels adults” és un curs ofert per membres de l’equip pedagògic de la GiocheriaLaboratori de Milà, que proposa crear un laboratori experimental: un espai, físic i mental, on els adults poden discutir, compartir, fer, pensar i fer de nou, propostes adreçades per a l’aprenentatge dels infants.

IMG_0113foto acqua miglio 020

GiocheriaLaboratori és un espai situat a la ciutat de Milà (Itàlia) adreçat per a infants i enfocat a l’experimentació i la descoberta mitjançant l’aprenentatge actiu.
GiocheriaLaboratori és un servei de l’administració municipal de Sesto San Giovanni, que ofereix tallers i formació al voltant de les qüestions de la ciència informal a les escoles i llars d’infants a través de la motivació dels infants per adquirir nous coneixements, la importància del cos i del seu aprenentatge relacional.

 

 

 

 

PorchedduEl curs serà impartit, per Alessandro Porcheddu, Simona Vimercati i Laura Plebani.
Alessandro Porcheddu és psicopedagog, psicòleg i psicoterapeuta. Des de l’any 2000 ha ocupat, en el municipi de Sesto San Giovanni, el rol de responsable pedagògic en l’àrea de Serveis per a la Primera Infància ( Escoles Bressol i Espais familiars), la coordinació de l’equip de 0-6 , i el sistema integrat dels serveis de la ciutat. També és director científic del servei GiocheriaLaboratori. En els últims anys  els seus interessos s’han centrat al voltant del tema de la cura,el recolzament a les famílies, l’educació activa i l’aprenentatge informal de la ciència en la infància.

 • Curs adreçat a:
  Mestres, educadors i professionals de l’educació que treballin amb infants i que tinguin interès en generar noves propostes de descoberta i experimentació a través de materials d’ús quotidià.
 • Calendari i horaris:
  16 i 17 de juny de 18’00 a 20’30 h.
  18 de juny de 9’00 a 14’00 h
 • Durada:
  10 hores
 • Lloc:
  Instal·lacions de la FUB i Lab 0_6
 • Inscripcions complertes

No us el perdeu!!!

Per a més informació sobre la GiocheriaLaboratori:

Giocheria pàgina web >
Giocheria pàgina facebook >

 

6 Replies to “Com configurar un espai d’aprenentatge. GIOCHERIA LABORATORI

 1. Un parell de persones de la meva escola també hi estaríem interessades i ho hem vist massa tard.
  SI es fes una altra vegada, seria possible rebre informació per correu per tal de poder-nos apuntar?
  Moltíssimes gràcies,
  Nuri

  1. Bona tarda, Núria, la manera més segura i senzilla d’estar al cas de tot el que fem (xerrades, cursos, activitats d’estudiants…) és subscribint-vos al Bloc. Tan fàcil com clicar la pestanya “Subscriu-me” del menú de la dreta, que et demana una adreça, i llavors,cada vegada que hi hagi una nova entrada al Bloc rebràs un correu notificant-ho. Així no et perderàs res!
   I ara mateix vaig per començar el curs de La Giocheria, i si acaba essent tan interessant com promet, no pateixis, que en farem una nova edició el curs vinent.
   Bon final de curs!
   Montse

 2. Bon dia,
  Estaria molt interessada en el curs d’espais d’aprenentatge. He vist que les places estan exhaurides.
  Hi ha possibilitat de poder assistir al curs?
  Moltes gràcies.

  1. Bon dia, Eva, em sap greu però no és possible. Tenim una gran quantitat de persones que s’han interessat per aquest curs i té un nombre limitat d’inscripcions que ja estan omplertes de fa dies.
   Tenim una alternativa, tot i que és complicat perquè és en horari d’escola i en anglès, que és la jornada de recerca “The game of Science and Knowledge. Ways of informal education in GiocheriaLaboratori” que pots consultar a http://mon.uvic.cat/international-workshop/program/research-workshops-2/schools-and-their-context-analysis-and-social-educational-action/.
   I llavors, donat que sou molts que heu mostrat interès pel curs, si realment acaba essent tan interessant com promet, demanarem a la gent de la Giocheria que tornin el curs vinent, en farem una nova edició i us avisarem en primer lloc a les persones que us heu interessat.
   Espero que ens puguem veure!
   Montse

Leave a Reply