Vols conèixer models pedagògics de qualitat?

El teu curs és “Escoles Singulars“!!

I aquesta ja serà la 3a edició del curs amb la que volem apropar diferents experiències innovadores dutes a terme a centres educatius de dins i fora del territori mitjançant visites als mateixos centres i conferències que es duran a terme a la Facultat de Ciències Socials de Manresa (UVic-UCC).

museuEnguany el curs inclou 4 conferències de temàtiques educatives (que seran gratuïtes i obertes a tothom), una trobada d’intercanvi final amb els alumnes, i 3 visites a diferents centres educatius i d’interès, més concretament a l’escola Epiqueia (Mediona), a les Escoles Bressol Municipals de Vic i al Museu de la Matemàtica (Barcelona).

 

CONFERÈNCIES

  • Dimecres 10 de febrer  “Ni presses, ni renúncies: reflexions al voltant de l’aprenentatge inicial de la lectura i l’escriptura”, a càrrec de Mª Rosa Gil.

rosagil

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Pedagogia Terapèutica per la Universitat de Barcelona,  Doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona (2000), amb la tesi doctoral Les relacions entre coneixement numèric i coneixement lingüístic: confluència, autonomia o interacció?, dirigida per la Dra. Liliana Tolchinsky. Ha treballat com a psicopedagoga a l’EAP B-13 i fent docència al Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la UAB. També ha estat involucrada durant més de 10 anys en la formació permanent del professorat d’educació infantil i primària i  ha treballat com a docent més de 20 anys a totes les etapes de l’ensenyament obligatori, especialment al cicle inicial de primària on hi va romandre durant 10 anys. Les seves línies de recerca giren entorn l’alfabetització inicial i la reflexió metalingüística a l’educació primària.

  • Dimecres 24 de febrer “Has provat a dir-li-ho amb música?”, a càrrec de Damaris Gelabert.

damarisPedagoga, musicoterapeuta, autora i cantant de cançons infantils. És llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona, especialista en Musicoteràpia i graduada amb honors pel Berklee College of Music de Boston (E.E.U.U.). Educadora de massatge infantil, creadora del mètode Totsona d’Estimulació Musical a l’etapa 0-6 i pionera a Espanya de les Cançons Personalitzades. És professora en el Màster interuniversitari de Musicoteràpia a la Universitat Pompeu Fabra i a l’ Escola Universitària Gimbernat. Col·labora com a docent en el postgrau de Creació Musical de la Universitat de Barcelona. Imparteix xerrades, cursos i seminaris a diferents universitats, escoles i centres de formació.  Combina la docència amb concerts, audicions i espectacles per a nens, famílies i escoles.

  • Dimecres 30 de març “Innovar l’educació partint de la identitat dels infants”, a càrrec de Gino Ferri.

ginoLlicenciat en Ciències de l’Educació a la Universitat de Modena i Reggio (Itàlia) amb una tesis sobre “Construir conocimiento en la red.  Formación e investigación 2.0—Proyecto por un sistema telemático de apoyo a la  formación y a la investigación educativa en las escuelas infantiles de Reggio  Emilia”, porta casi 30 anys treballant en l’àmbit educatiu. Ha treballat com a mestre en les escoles infantils públiques municipals “Pablo Neruda” i “XXV Aprile” de Reggio Emilia i en el Centre de Documentació i Investigació Educativa de les escoles infantils públiques de 0 a 6 anys de Reggio Emilia (1994-1998), com a formador i realitzant publicacions sobre educació. Des de fa 20 anys s’encarrega de la formació de mestres d’educació infantil a Itàlia i a l’estranger. A Catalunya imparteix cursos i assessora escoles per renovar la seva forma d’ensenyar.

  • Dimecres 6 d’abril “De l’ensenyament a l’aprenentatge: l’Escola Nova del segle XXI”, a càrrec de Eduard Vallory.

edurd-valloryGestor del canvi centrat en la millora de l’educació. Des del setembre de 2014 impulsa per encàrrec de la Generalitat un programa de formació per al desenvolupament professional dels mestres.
És doctor en Ciència Política, màster en Ciències Socials, diplomat en Alta Direcció d’Empreses i llicenciat en Filosofia i en Periodisme. Presideix el Centre UNESCO de Catalunya, és membre del Consell Assessor de la Fundació Catalunya-Europa i patró de l’Institut d’Humanitats de Barcelona.

  • Dimecres 13 d’abril: Trobada d’intercanvi final amb els alumnes del curs per valorar maneres d’implementar els canvis necessaris per la millora del funcionament dels centres.


SORTIDES

  • Escola Epiqueia (Mediona)  Dissabte 13 de febrer
  • Per a més informació de l’escola: Escola Epiqueia >
  • Escoles Bressol Municipals de Vic  Dissabte 5 de març.
  • Per a més informació de les Escoles: EBMV >
  • Museu de la Matemàtica (MMCA)  Dimecres 17 de febrer, de 18h a 20h.
    Per a més informació del Museu:  MMACA >

Per a més informació i inscripcions:
Escoles Singulars >

No us el deixeu perdre!

Deixa un comentari