Formació Educació 15-16

Just acabat el període de formació del juliol, us presentem la formació que organitzem des dels estudis d’educació pel proper curs per tal que pugueu anar planificant.

Grups de treball

Els grups de treball constaran de trobades mensuals de 2,5 hores, amb un total de 20 hores presencials i una certificació de 40 hores totals comptant el treball autònom fora del grup. Els grups i les seves persones responsables per al proper curs 2015-16 seran:

Grups de treball d’espais de ciència Montserrat Pedreira. Mestra d’Educació infantil, llicenciada en psicologia, màster de recerca en didàctica de les ciències, responsable pedagògica del Niu de ciència (Museu de Ciències Naturals de Barcelona) i del LAB_0-6 (Centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats). Directora dels estudis de grau en Educació Infantil Umanresa.

Grup de treball d’espais i materials Imma Brugarolas. Mestra d’Educació infantil, llicenciada en psicopedagogia, màster de recerca en educació i TIC. Formadora de mestres, professora del Grau en Educació Infantil Umanresa.

Grup de treball sobre creació artística i cultura visual a educació infantil  Gabriel Lemkow. Professor Grau en Educació Infantil Umanresa; artista i il·lustrador, doctor en Filosofia de l’art, formador de mestres.

Grups de treball de projectes Carme Pablo. Mestra de primària i d’infantil, formadora de mestres, assessora del programa “Investiga amb Recercaixa” i del programa Magnet de la Fundació Bofill.

Grup de treball de neurociència  Anna Carballo. Llicenciada en Psicologia i Doctora en Neurociències. Professora del Grau en Educació Infantil Umanresa, del Grau en Psicologia de la UOC, i del Màster en Psicopedagogia de la UNIR.

Aquests grups pretenen posar en relació la universitat i les escoles per a enfortir els lligams entre teoria i pràctica, i sempre que sigui possible, es vincularà també la tasca i objectius del grup amb estudiants del Grau en Educació Infantil.


Cursos

Documentación y observación. Recursos para innovar la educación
Gino Ferri (1r semestre, octubre-novembre)  Llicenciat en Ciències de l’Educació, ha estat mestre d’educació infantil a les escoles infantils de Reggio Emilia, ha treballat en el Centre de Documentació e Investigació educativa de Reggio Emilia, i porta molts anys treballant com a formador a Itàlia i altres països d’Europa. Actualment fa de formador a Catalunya en col.laboració amb diferents institucions educatives.

Aprendre ciència amb els infants.
Carme Alemany (2n semestre)  Mestra, directora i cap d’estudi de l’escola El Roure Gros, de Santa Eulàlia de Riuprimer durant molt anys, guanyadora junt amb els seus alumnes d’incomptables premis de ciència i matemàtiques i promotora d’un model escolar innovador basat en les ciències.

Escoles singulars
Anna Carballo (coordinació)
El curs vol apropar diferents experiències innovadores dutes a terme per centres educatius de dins i fora del territori mitjançant visites als mateixos centres (3 visites en dissabte matí) i conferències que es duran a terme a la Facultat de Ciències Socials de Manresa (UVic-UCC).


VII Jornada de Diàlegs educatius: Passió per investigar

Aquest curs les jornades que fèiem tradicionalment al novembre les traslladem al gener de 2016 per coincidir amb la inauguració del LAB _0-6.

Més informació i inscripcions properament.

formarse per canviar

 

Deixa un comentari