Som comunitat

L’Escola Infantil Sant Climent a Menorca és una escola petita que té la peculiaritat de cobrir tota l’etapa educativa de 0 a 6 anys en un mateix centre, encara que 1r i 2n cicle pertanyen a administracions diferents i per tant, laboral i administrativament funcionen de manera diferent. L’equip de mestres treballa intensament per a donar consistència a un model educatiu compartit basat en el respecte a les identitats de tothom i el compromís amb la societat.

Mans que uneixen, la força de les relacions.
Mans que uneixen, la força de les relacions.


Projecte educatiu autèntic
Consensuar aspectes clau en educació no és una tasca fàcil, si es vol fer de manera autèntica i compromesa. El projecte educatiu de l’EI Sant Climent no parteix només de paraules sinó que incorpora imatges recollides a la mateixa escola. Les paraules ens permeten manipular la realitat, les imatges posen en evidència, comprometen. Fer-se propi el projecte educatiu és vital per a educar coherentment i no caure en contradiccions o banalitats.

La mida justa
Una escola petita permet viure una relació humana i intensa entre tots els membres de la comunitat educativa. Interaccions entre infants, entre infants i mestres en relacions no unívoques, amb les famílies, amb els veïns, amb el poble…

Identitat 0-6
Seguir el  creixement dels infants al llarg del temps amb continuïtat en tota l’etapa d’infantil ha estat una reivindicació històrica. Però a la realitat, la ubicació del 0-3 i del 3-6 en edificis diferents no facilita mantenir cap vincle. Això no treu però, que puguem treballar per aconseguir-ho!


I el currículum diu….
Es defineix l’educació infantil com una etapa educativa única, organitzada en dos cicles, amb identitat pròpia, que ha de contribuir al desenvolupament emocional i afectiu, físic i motor, social i cognitiu dels infants en col·laboració amb les seves famílies, proporcionant-los un clima i un entorn de confiança.

Accés a l’arxiu en PDF [>]
Acceso al archivo en PDF [>]

Leave a Reply