Formació 2014-15

Benvolguts i benvolgudes,

A continuació us informem de les properes formacions que oferiran els Estudis en Educació Infantil de la FUB el proper curs 2014-15, que esperem que siguin del vostre interès:

*POSTGRAUS:

 • “Educar fora de l’aula” (30 ECTS, 180 hores). Inici: setembre de 2014.

Aquest postgrau pretén obrir una porta als educadors i educadores perquè s’introdueixin a la generació de noves possibilitats fora de l’espai educatiu formal per incentivar la creació de projectes i propostes en relació amb altres professionals, institucions i espais on la tasca educativa cada cop juga un paper més important.

Per a més informació i inscripcions, cliqueu aquí.

nencaixa

 • “Expressió corporal i diversitat” (30 ECTS, 180 hores). Inici: octubre de 2014.

L’expressió corporal és la base del desenvolupament motor i cognitiu de l’infant, permet mantenir la forma física i mental de qualsevol persona i és una eina per a educar, formar i reeducar els  infants, joves i adults amb altres capacitats. Per atendre a tots aquests col·lectius es requereix una formació específica, formació que ofereix aquest postgrau, amb una visió complerta i integradora, de l’escola a la vida activa.

Per a més informació i inscripcions, cliqueu aquí.

mim

 • “Direcció de centres 0-3” (en col·laboració amb Encís).

Aquest postgrau s’ofereix en 2 cursos. El proper curs 2014-15 s’inicien els 2 primers cursos de 20 hores, convalidables automàticament pels mòduls corresponents del Postgrau que s’ofertarà el curs 2015-16.

 

*CURSOS DE FORMACIÓ CONTINUA:

generic18

 • “Educació Emocional” (20 hores).
 • Formadora: MARIA NAVARRETE FA. Màster en Educació emocional i benestar. Llicenciada en Belles Arts. Especialista en gimnàstica emocional. Educadora social i animadora sociocultural.
 • Inici: octubre de 2014. Informació i inscripcions aquí.
 • “La gestió de persones a l’escola bressol” (30 hores, corresponents al Postgrau Direcció de centres 0-3).
 • Formadora: TRINITAT ORTEGA GARCÍA. Llicenciada en Ciències de la comunicació. Màster en Recursos humans. Tècnica de propotol i relacions institucionals. Sòcia i directora per a la Catalunya Central de la cooperativa manresana Serveis a les persones, Encís.
 • Inici: octubre de 2014. Informació i inscripcions aquí.
 • “La creativitat a l’aula” (20 hores).
 • Formadora: MERITXELL CANO AUTET. Llicenciada en Psicologia. Doctorada en Psicologia. Experta en formació sobre Intel·ligències Múltiples, Creativitat i Altes Capacitats. Assessora de centres educatius en projectes d’Innovació.
 • Inici: febrer de 2015. Informació i inscripcions aquí.
 • “La comunicació a l’escola bressol” (30 hores, corresponents al Postgrau Direcció de centres 0-3).
 • Formadora: CLARA PUIGVENTÓS GUSI. Sòcia Fundadora i Directora General d’Encís, cooperativa. Psicòloga, Psicopedagoga i Educadora social. Activitat en l’àmbit de la gestió d’escoles bressol. Formadora en àmbits de l’educació i la gestió d’equips.
 • Inici: març de 2015. Informació i inscripcions aquí.
 • “Expressió corporal amb altres capacitats: una forma de ballar, una forma de viure” (30 hores, corresponents al Postgrau Expressió corporal i diversitat).
 • Formadora: JANNICK NIORT. Doctora en Teoria i Ciències de l’Educació. Llicenciada en Psicologia del Desenvolupament i de l’Educació. Postgrau en Psicopatologia Clínica. Ballarina. Diplomada en Dansa Clàssica. Formació en tècnica Graham. Estudis de solfeig i piano. Fundadora i directora de la Fundación Psico-Art de Catalunya. Professora i coreògrafa. Professora de Didàctica de l’Expressió Corporal en Educació Infantil a la FUB. Investigadora en INEFC, Barcelona.
 • Inici: març de 2015. Informació i inscripcions aquí.
 • “Escola, entorn i comunitat. Crear projectes de dinamització i aprenentatge des de les arts” (30 hores, corresponents al Postgrau Educar fora de l’aula
 • Formadora: MARTA RICART MASIP. Doctora en Art i Educació. Llicenciada en Belles Arts. Artista, professora i investigadora. Docent a la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB i la FUB.
 • Inici: març de 2015. Informació i inscripcions aquí.

 

*VI JORNADES DE DIÀLEGS EDUCATIUS:

El proper dissabte 22 de novembre de 2014 se celebraran les VI Jornades de Diàlegs Educatius, que portaran com a títol “Espais exteriors” i comptaran amb dues conferències d’experts i diversos tallers d’experiències pràctiques a l’escola a escollir.

Més informació i inscripcions properament.

 

*CURS: “ESPAIS EXTERIORS SINGULARS”

Aquest curs contemplarà 5 xerrades (que seran gratuïtes i obertes a tothom) i 3 visites a espais exteriors singulars i d’interès, més concretament a l’escola Castellum, a l’EBM Cavall Fort i a Cacis (Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat).

GI07216
EBM Cavall Fort de Sant Cugat del Vallès

L’obtenció del certificat de 20 hores comportarà participar, a través del Bloc d’Educació de la FUB, amb comentaris i reflexions 3 de les visites o xerrades realitzades a fi de dinamitzar l’intercanvi d’idees i experiències.

Excepte la xerrada inaugural, que serà a l’octubre, la resta de xerrades i visites tindran lloc entre els mesos de febrer i abril, les dates concretes encara no estan establertes.

Més informació i inscripcions properament.

 

*GRUPS DE TREBALL:

Els grups de treball constaran de trobades mensuals de 2,5 hores, amb un total de 20 hores presencials i una certificació de 40 hores totals comptant el treball autònom fora del grup. Els grups i les seves persones responsables per al proper curs 2014-15 seran:

 • Grup de treball d’Espais: Imma Brugarolas.
 • Grup de treball de Ciència i experimentació: Montse Pedreira.

Aquests grups pretenen posar en relació les escoles-mestres participants amb grups d’estudiants del Grau en Educació Infantil qui, en el context d’una assignatura concreta, hauran de portar a terme, com a treball de curs, la realització d’alguna proposta dins l’aula, sigui en l’àmbit dels materials o de l’experimentació.

Preu per a antics membres: 20 euros / Preu per a noves incorporacions: 30 euros.

Si esteu interessats o interessades, podeu contactar directament amb les responsables dels grups mpedreira@fub.edu o ibrugarolas@fub.edu.

Esperem que us engresquin les nostres propostes i veure’ns ben aviat en algun dels cursos!!

Leave a Reply