Xerrada Francesco Tonucci


Benvolguts/es,

Per raons tècniques no va ser possible emetre la conferència en directe amb qualitat. Estem treballant per a penjar-la en diferit, quan la tinguem, ho avisarem pel Bloc. Lamentem les molèsties que això us hagi pogut causar.

Equip d’Educació Infantil.

 

Des dels Estudis d’Educació Infantil de la FUB inaugurarem el proper dilluns 14 d’octubre el  V Cicle Obert de Conferències Educatives, aquest any sota el títol “Escoles singulars“.

L’acte tindrà lloc a les 18h al Teatre Kursaal de Manresa, i comptarà amb la presència del conegudíssim pedagog italià Francesco Tonucci, que realitzarà la conferència que porta per nom “Una ciència per als nens o una ciència dels nens?”.

Dilluns 14 d’octubre 18h  “Una ciència per als nens o una ciència dels nens?” a càrrec de Francesco Tonucci.
Francesco Tonucci és pedagog especialitzat en educació infantil, treballa com a investigador al Centre Nacional de Recerca Italià, en l’àrea de psicologia i cognició, col·labora com a il·lustrador de diverses revistes de pedagogia, i ha escrit també diversos llibres, entre ells: Amb ulls de nen (1981), i La ciutat dels nens (1991).

I també amb la presentació del llibre “Experimentar, quin repte!“, que recull les propostes de les fires d’experimentació 2011-12 i 2012-13 realitzades per les alumnes del Grau en Educació Infantil.


Us recordem que aquestes conferències són gratuïtes i obertes a tothom  però agrairíem que confirméssiu la vostra assistència per correu electrònic a educacio.infantil@fub.edu

 

Us hi esperem!

2 Replies to “Xerrada Francesco Tonucci

  1. Un gran plaer escoltar en Tonucci en persona. En la meva aula tinc un espai dedicat a l’entorn i ja hi tinc algunes de les propostes del llibre presentat, però, em quedo amb el consell d’en Tonucci de deixar als nens i nenes descobrir per ells mateixos els materials sense proposar-los res, ni donar-los cap mena de consigna. També penso en la idea de cuinar, tenir més animals (ja tenim un canari!) i fer un hortet. Després d’escoltar aquest gran mestre entenc que no podem fer una aula de ciències dins de quatre parets, realment hem de conquerir l’exterior per descobrir i viure de debò l’entorn.

  2. Quin plaer escoltar un gran mestre com és en Francesco Tonucci. Quantes veritats ha dit i d’una manera sencilla, entenedora i, fins i tot, amb exemples que argumenten per si sols el bon fonament en què es basen. Mai havia pogut escoltar a aquest pedagog en directe i n’he gaudit molt. Gràcies!!

Leave a Reply