Educar les emocions, educar per ser feliços


El passat dimarts 28 de maig, l’Eva Bach va fer una xerrada molt interessant sobre com educar les emocions. Us apuntem algunes de les seves idees.
En trobareu més a #conferenciesFUB

# Sentir és tan important com pensar. Darrere tot el que fem hi ha una emoció

# Les emocions són el color que posem als records, la música de fons o les ulleres amb les que mirem

# Hi ha experiències de vida que ens poden moldejar més que la genètica

# El cor és el centre electromagnètic més potent del cos, més que el cervell

# L’educació emocional ha de servir per afavorir el desenvolupament integral i integrat

# Si els adults tenim les coses clares les podrem explicar als nens de manera que ho entenguin

# Quins passos hem de fer per educar les emocions. Connectar-hi, legitimar-les, atendre-les, identificar-les, nomenar-les, transitar-les, consolar i calmar-les, regular-les i modular-les, elaborar-les i interpretar-les

# Si encorsetem l’educació emocional se’n perd l’esperit

#conferenciesFUB

One Reply to “Educar les emocions, educar per ser feliços”

  1. Una conferència excel•lent amb molt bones idees sobre educar emocionalment. Gràcies, Eva.

    Però a mi m’agrada especialment reivindicar la idea de lligar emoció i aprenentatge, perquè aprendre, contrastar i canviar les maneres de pensar per entendre com funciona el món que ens envolta, em sembla molt emocionant.
    Sé que és una idea xocant per moltes persones perquè aprendre sol portar-nos connotacions d’avorriment, repetició, esforç en el buit, treball dur, difícil…. però no és un problema de l’aprenentatge en sí, sinó de com l’hem viscut. Jo diria que en general hem disfrutat de poques experiències positives d’aprenentatge.

    I aquí és on crec que tenim la revolució a fer a l’escola. Plantejar-se junt amb tots els companys i companyes de l’aula un objectiu compartit sobre el qual parlar i investigar és una idea molt potent, tan a nivell emocional com d’aprenentatge. Enredar-nos en aquest camí ens portarà moltes emocions positives, i algunes que no ho seran tant, però així no caldrà inventar res, inevitablement sorgiran emocions de les qual parlar i conflictes que afrontar sense haver de forçar res. En context. Amb sentit.
    Montse

Leave a Reply