Què sabem de l’escola dels més petits?

El passat dimecres 13 de febrer Rosa Ferrer, coordinadora de l’Escola Bressol Municipal Cavall Fort de Sant Cugat, va ser a la FUB per parlar-nos de la seva experiència en el món del 0-3.

La xerrada va començar parlant de la necessitat actual de les famílies treballadores de compartir l’educació dels mes petits amb les institucions educatives.  Aquesta realitat s’ha d’acollir creant  serveis  d’alta qualitat, que puguin cobrir — les necessitats dels infants i les seves famílies — en un entorn de confiança. Per crear aquest entorn es fa indispensable partir d’una escola oberta, transparent i participativa    que informi de tot allò que passa a  l’escola fent-ne partícips a les famílies. Aquesta participació és indispensable per poder crear un bon clima de confiança mutua.

També ens va parlar de la feina apassionant d’acompanyar el procés de creixement dels infants, que tot i els anys d’experiència no deixa de sorprendre-la cada dia. Descobrir les veritables necessitats dels infants, donar resposta als seus interessos i arribar a cadascun d’ells passa per una gran capacitat d’observació i escolta per part de l’educadora. I també per una organització d’espais i materials molt ben pensats. On cada material té un per què de ser-hi i està ubicat en un lloc concret, res és perquè sí. Com diu la Rosa: “El per què i el com es fan les coses és el que defineix el projecte educatiu, junt la idea que tinguem d’educació i d’infant”.

Seguidament la Rosa ens va mostrar fotos de l’EB Cavall Fort que van il·lustrar  les seves paraules i la xerrada va finalitzar amb un animat torn de preguntes.

Entrada i plaça
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Espai construcció

 

 

 

 

 

 

Espai disfresses
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Grans

 

 

 

 

 

 

Mitjans
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nadons

 

 

 

 

 

 

Proposta taller

One Reply to “Què sabem de l’escola dels més petits?”

  1. Molt interessant l’article!!!!!:) No és tan fàcil triar escola bressol ni primària…s’ha de mirar amb calma i que els valors de l’escola siguin semblants als valors de la família, per no entrar en conflicte pares i escola…i nens, per suposat!!

    Una cosa més, si voleu veure alguns posts que tinguin a veure amb nens des d’una vessant humorística, feu una ullada al meu blog pnlxarxessocials.wordpress.com (sí, he de canviar el nom!) i a veure si poguéssim col.laborar amb alguns articles! 🙂

    Salut!

Leave a Reply