Coneixent Espais Educatius

El passat dimarts dia 9 d’octubre, l’alumnat de 2n de l’assignatura “Els centres educatius d’educació infantil”, va tenir l’oportunitat de fer una classe vivencial coneixent diferents espais educatius.

Primer vam visitar l’escola de l’Hospital de Sant Joan de Déu on vam poder observar i copsar que una aula hospitalària, també és un espai educatiu.

Les imatges i la impressió que expressen alguns alumnes, escenifiquen la visita:

“Mai no havia tingut el plaer de visitar una escola a l’hospital i realment em va sobtar l’alegria que transmetia l’aula i l’afecte amb que parlaven les mestres… Crec que poques vegades es poden tenir aquestes oportunitats. Així que em quedo amb un bon record que vaig compartir amb les meves companyes” (Desirée Manzano).

“Em vaig sentir afortunada per poder visitar l’escola de l’hospital i conèixer el seu funcionament. Vaig veure que és un servei útil i solidari per als infants hospitalitzats…” (Ariadna Ferré).

“La manera com les mestres de l’aula de l’hospital transmetien les ganes de poder atendre els infants, d’estar amb ells… em va fer captar i tornar a sentir que la nostra tasca és important…” (Natàlia Rius).

“No m’imaginava com podia ser una aula hospitalària… El que més em va agradar és el fet de no deixar de banda l’educació dels infants hospitalitzats…” (Héctor Pardo).

Cliqueu sobre la imatge per a veure més fotografies

En la segona visita, vam poder veure l’escola bressol municipal i de nova creació “Bressolvent” amb només un mes de vida. El projecte inicial pretenia que els treballadors i les treballadores del polígon industrial Bufalvent, tinguessin més facilitats per conciliar la vida laboral i la familiar, de manera que es va crear el Consorci per a l’Impuls dels Serveis Educatius i Socials (CISES), integrat per l’Ajuntament de Manresa i l’Associació d’Empresaris Bufalvent, per tal de fer possible la creació d’aquesta escola bressol.

En aquest cas, les i els alumnes de 2n d’Educació Infantil també van celebrar l’oportunitat:

“Em va entusiasmar molt veure tot el que estem treballant, a la classe, en viu i en directe. Copsar la realitat més viva que encara no hem vist amb el que portem de curs i l’any anterior…” (Raquel Raya).

“La visita a l’escola Bressolvent va donar suport als nostres coneixements sobre la distribució de l’espai. El fet que sigui una escola nova va afavorir una comparació amb d’altres escoles i veure els avantatges i inconvenients. Vaig aprendre molts aspectes que m’ajudaran en un futur” (Sandra Rios).

“Poder veure i conèixer de prop, els inicis d’una escola bressol, el seu funcionament, els espais… crec que ens ajudarà a enriquir el nostre aprenentatge per arribar a ser el dia de demà uns bons mestres…” (Aida Prat).

“Van ser unes visites molt interessants i profitoses… A més a més, va ser molt bonic veure situacions quotidianes com veure berenant els infants…” (Montse Lagarda).

“Molt profitós veure una escola que just fa un mes que està oberta, on hi ha molta intencionalitat però que encara no hi ha gaires vivències… Vam poder veure tots els espais i va ser molt bo observar des de dins tot aquest nou projectes…” (Alba Costa).

Leave a Reply