Per un 2012 saludable

Remenant pels calaixos, he trobat un recull de receptes i recomanacions per sobreviure saludablement que m’ha semblat que ens poden ajudar a disfrutar d’un 2012 feliç malgrat els auguris. Aquí les teniu.

.- Pastilles de bon humor. Riure continua essent gratis,… però aprofiteu-vos ara, que això pot canviar en qualsevol moment!. Allibera el cos, refresca les neurones, manté el cap clar, fa sortir arrugues embellidores, augmenta la capacitat de veure el món creativament…  Prescriptiu prendre-se’n una abans d’anar a dormir en cas que no t’hagis pogut fer un bon fart de riure al llarg del dia.

.- Injeccions de compromís. Per augmentar la satisfacció a la feina.  Comprometre’s amb el que es fa vol dir  implicar-se, disfrutar-ne i poder acabar sentint l’orgull i la satisfacció de fer ben fet allò que fem.  Especialment recomanades en les crisis cròniques d’avorriment i burn-outs. No s’han descrit contraindicacions

.- Pomada antial·lèrgica, especialment indicada per superar intoleràncies, racisme, fòbies i mals rotllos innecessaris.

.- Xarop per a l’esperit.  Obligatori prendre’l de manera regular al llarg del dia: una estona de lectura, una bona conversa, un teatre… Obre la mentalitat, augmenta la capacitat de comprendre els altres, amplia la mirada… Recomanable en dosis més altes el cap de setmana. No hi ha perill de sobredosis.

.- Revisar-se la vista. Indispensable una visita a l’oculista per a  mantenir la mirada transparent i alegre. Els fets són els que són, però l’efecte que tenen en nosaltres és el que els hi atorguem. Amb unes ulleres d’optimisme ho veurem tot més clar!.

.- I una capseta de preservatius, per poder apassionar-se i gaudir de tot, tot, tot, sense conseqüències no desitjades.

Si amb tot això no us en sortiu, una última recomanació, feu-vos amb algun analgèsic potent perquè si ens acaben donant per tot arreu… almenys que no ens faci tan mal!

Que passeu un molt bon any!

Montserrat Pedreira
Directora dels Estudis d’Educació Infantil. FUB

Accés a l’article en PDF.

Leave a Reply