“Un Passeig per la Ciència” – I Fira d’Experimentació per a Infants de 0 a 6 anys

El passat dissabte 19 de novembre al matí va tenir lloc la I Fira d’Experimentació per a Infants de 0 a 6 anys al Passeig Pere III de Manresa.

Un Passeig per la Ciència

La Fira, que duia com a títol “Un Passeig per la Ciència”, va aplegar una trentena de propostes d’experimentació preparades per les i els alumnes de 3r del Grau en Educació Infantil de la FUB, i partien, totes elles, de la premissa que a través de l’experimentació directa i vivencial plantejada amb un objectiu pedagògic, els infants poden construir els seus propis coneixements sobre el món que els envolta i sobre la ciència.

Transvasaments de sorra

En aquest sentit, hi havia propostes molt diverses: d’engranatges, de propietats dels materials, de pesos, de magnetisme, de miralls, de transvasaments, de destriar materials, de sons, de plans inclinats, de construccions, d’equilibri, de flotabilitat, de la força de vent, de transformacions, de permeabilitat,…

 

 

Val a dir que la fira va ser un èxit de convocatòria donat que hi van acudir uns 300 infants amb els seus pares i mares, i molts i moltes mestres que van quedar impressionats i impressionades amb les propostes de les alumnes.

Pintem amb flors, amb fulles... amb tot el que pinti!
Valorem molt les vostres opinions

A la sortida demanàvem l’opinió a grans i petits en format de “post-its” i com que ens han entusiasmat molt el que deien, aquí en teniu unes quantes: “Iniciativa molt bona. Excel·lent forma de treball a l’escola, aprendre experimentant“, “Molt bé tot, s’ha de repetir!”, “Éric B. M’ha agradat bufar“, “Ha estat molt bé, però hi havia molta aglomeració de gent. L’activitat que li ha agradat més és la dels miralls“, “Ens ha agradat molt, sobretot la sorra i les bombolles“, “Així es juga, sí senyor. Descobrint, manipulant,…”, “Una gran iniciativa! Així tenim el futur dels nostres fills assegurat. Gràcies!”, “Ens ha sembla molt original, creatiu. Ha estat molt bé, hi hauria d’haver més gent així“, “Hauria d’haver durat fins la tarda!”, “Penso que està molt bé que anem apropant els infants cap aquests tipus de joc. Aporten grans aprenentatges“, “Unes activitats molt encertades per potenciar la imaginació i la creativitat dels infants!”,… i moltes més!

Finalment us deixem amb un recull fotogràfic per a què en tingueu un record, no sense abans donar-vos les gràcies per la vostra assistència i haver fet possible que la Fira fos un èxit!

Som éssers experimentadors. Des del naixement estem intervenint de manera continuada en la realitat per a aconseguir anar donant sentit a tot allò que ens envolta en un interminable provar i repensar.
Inquietud, curiositat, ganes de saber, necessitat d’entendre, de preguntar-se com funciona, de plantejar-se com aconseguir un objectiu… Pensar, provar, repensar, comprovar, un procés natural d’acostament al coneixement.
” (Montserrat Pedreira, 2006)

Leave a Reply