Les pràctiques de 3r són notícia

Enguany, els estudis d’Educació Infantil de la FUB han iniciat el seu primer Pràcticum III, corresponent al 3r curs del Grau, a aules d’infantil de 3 a 6 anys, en més de 35 escoles repartides per les comarques del Bages, l’Anoia, Osona, el Solsonès, el Berguedà, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Barcelonès i el Garraf.

Aquest Pràcticum III contempla una estada a l’escola de 36 dies (216 hores) repartits en dos períodes intensius. Un primer període al setembre quan els infants comencen l’escola per a poder observar, veure, viure i treballar l’adaptació dels infants, i un altre període intensiu al gener on els i les estudiants realitzaran la seva intervenció pedagògica amb el seu grup aula.

En un any en el qual el nombre de professorat es manté, mentre que s’incrementa l’alumnat, la presència d’aquests futurs professionals a les aules en els primers dies d’escola ha suposat una ajuda als equips de mestres de les escoles. D’aquest fet se n’ha fet ressó les televisions del Garraf i del Bages que s’han traslladat fins a l’escola de pràctiques La Riera de Ribes de Sant Pere de Ribes i fins l’escola Agrupació Sant Jordi de Fonollosa per recollir-ne el testimoni:


Des dels estudis d’Educació Infantil donem molta importància als període de pràctiques perquè considerem que són un element fonamental en la formació dels futurs mestres, són l’espai ideal per a què l’alumnat pugui acostar-se al que significa realment fer de mestra com a professió.

Leave a Reply