“Tertúlies amb…”

El curs “Tertúlies amb…” vol ser un espai de trobada per parlar i reflexionar sobre educació adreçat tant a mestres com a qualsevol persona amb interès en la temàtica. El curs convida a persones destacades de diferents àmbits amb l’objectiu d’adquirir una visió polièdrica al voltant de què vol dir educar, no només a l’escola sinó a la societat en general. En aquesta primera edició, comptarem amb la presència de persones provinents de l’àmbit dels mitjans de comunicació, del món editorial, de la política i també amb mestres amb empenta que s’han decantat per opcions pedagògiques innovadores i de qualitat.


Cada sessió estarà organitzada en dues parts diferenciades. A la primera, el convidat/da ens farà una presentació ressaltant temes polèmics entorn al món de l’Educació mentre que la segona part la reservarem per a la discussió conjunta.

El curs tindrà lloc els dimarts de 18:00h a 20:30h, excepte el taller del dia 2 d’abril que serà en dissabte de 10h a 13h, a les aules de formació contínua de la FUB. A continuació us exposem les diverses sessions:

Com parlar de ciència – 22 de febrer

Marc Boada, presentador del programa Quèquicom de TV3 i director de Pèndulum, empresa especialitzada en la construcció de mòduls interactius i prototips per a museus, conduirà aquesta tertúlia plantejant-nos algunes claus per a la transmissió de coneixement i diverses preguntes al voltant de com fer la ciència assequible i interessant per a tothom sense perdre el rigor. (http://blogs.tv3.cat/quequicom)

Captar els millors per ensenyar – 8 de març

Joan Badia, Director general d’Innovació del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i altres càrrecs de responsabilitat amb l’anterior govern i actualment director d’Escola Catalana, ens plantejarà la necessitat de “Captar els millors per ensenyar” (ara.cat, article del 12 de gener de 2011)

Un mestre en una revista d’educació – 15 de març

Raül Manzano, co-director de la revista Guix, president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i coordinador general de l’Observatori d’Educació Rural de Catalunya, ens plantejarà interrogants al voltant de com fer una revista que vol arribar als mestres de manera comprensible i alhora útil, que vol aconseguir espais per compartir coneixements, que vol convèncer al professorat per a què escrigui sobre les seves pràctiques satisfactòries… (http://guix.grao.com)

Conèixer, descobrir i aprendre junts a través de la ciència – 29 de març

Carme Alemany, mestra de l’escola El roure Gros, de Santa Eulàlia de Riuprimer, guanyadora junt amb els seus alumnes d’incomptables premis de ciència i matemàtiques i promotora d’un model escolar innovador i molt potent, ens exposarà el funcionament de la seva escola i els dubtes que els genera l’opció que defensen, dubtes que afronten prenent com a referent el marc ideològic del seu projecte educatiu i el treball cooperatiu de mestres, monitors, alumnes, famílies i experts propers. (http://phobos.xtec.cat/a8028072/ciencia)

Jugar amb qualitat – 2 d’abril

Clàudia Díaz i Carmen Granados de Jugar i jugar, ens faran participar en un taller de joc on coneixerem de primera mà una selecció de materials que acompanyen el desenvolupament. Què són els materials evolutius? Com poden acompanyar els processos d’aprenentatge a través del joc? És determinant la selecció i distribució dels materials a les aules i als espais exteriors per aconseguir un joc de qualitat? Què vol dir jugar amb qualitat?(http://www.jugarijugar.com)

Una experiència singular – 5 d’abril

Meritxell Bonàs, professora a la Facultat d’Educació de la UAB i mestra fundadora de l’Escola El Martinet que s’ha convertit en un referent de qualitat dins el món docent, compartirà amb nosaltres els plantejaments que han portat l’equip d’El Martinet, on són ara i el camí a seguir. (+ info)

El preu total del curs és de 60€ (o 15€ cada tertúlia) i se certificarà amb un total de 15 hores de formació.

Per a realitzar la inscripció cliqueu aquí.

Us hi esperem!

Leave a Reply