Formar les nostres mestres

M’és impossible començar la meva participació en aquesta columna parlant d’una altra cosa. Malgrat alguns de vosaltres ja ho haureu sentit, en aquest mateix Regió 7, a la ràdio o en directe… no puc deixar de començar felicitant-nos per tenir l’oportunitat de participar des del territori en la formació de les nostres futures mestres d’infantil.

No és una decisió banal, ni una il·lusió de quatre il·lusos. Manresa i el seu entorn són prou potents com per disposar d’uns estudis universitaris propis que ens permetin formar les persones que han d’educar els nostres fills i filles. I és que no ens val qualsevol per fer de mestra. Perquè no és el mateix tenir al costat un professional ben format i compromès al llarg dels 6 anys que més s’aprèn i més ràpidament de tota una vida que passar-los acompanyat d’una persona sense coneixements i sense entrega.

Necessitem mestres amb sabers ben fonamentats però també compromesos amb el món on vivim i amb els nens i nenes que eduquem, mestres amb capacitat per a analitzar una situació educativa i per trobar recursos per redreçar-la, mestres respectuoses amb les persones, siguin adultes o infants, mestres responsables, participatius, emprenedors, sensibles, valents, empàtics… i aquesta és l’obligació que hem agafat als estudis de Grau en Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages des del passat setembre del 2009. Amb il·lusió, responsabilitat i tot el compromís.

Montserrat Pedreira
Directora dels Estudis de Grau en Educació Infantil. FUB

Accés a l’article en pdf

Leave a Reply