Donar respostes a les necessitats


El ritme trepidant d’aparició d’eines informàtiques diverses ens pot fer sentir angoixa per implantar de manera immediata la nostra presència en tota mena d’espais virtuals. Però el ritme de desaparició d’algunes d’aquestes xarxes també és elevat…

Quin criteri adoptem, doncs ? Des de la pedagogia, la premissa és clara: no té sentit precipitar-se a oferir respostes abans que hagi sorgit tan sols la pregunta, perquè seran respostes que cauran en el buit i es perdran.

El semestre passat, els estudis de Grau en Educació Infantil de la FUB vam organitzar la I Jornada de Diàlegs Educatius sobre el món digital i l’educació. La col·laboració dels participants va permetre recollir un bon gruix de material de qualitat que ens va semblar interessant de posar a l’abast de tothom. Aquesta era la nostra necessitat.

Una necessitat per la qual la tecnologia actual té resposta fàcil: crear un bloc ens permet penjar continguts dinàmicament, exposar la informació  en un espai de referència no invasiu sempre a l’abast, i a més, tenir un canal de comunicació obert amb les persones amb qui compartim interessos. Doncs bé, la creació d’aquest bloc que tot just acabem d’estrenar i que trobareu a l’adreça http://educaciofub.blogspot.com, de seguida ens ha suggerit més aplicacions…. que no desvetllaré ara i aquí!. De manera natural, tot allò que funcioni, que desperti interès, que pugui ser d’utilitat per a les persones que ens movem en el món educatiu, s’anirà potenciant. El que no, caurà per sí sol en l’oblit. Qüestió de donar resposta a necessitats reals.

Montserrat Pedreira
Directora dels Estudis de Grau en Educació Infantil. FUB

Accés a l’article en pdf

Leave a Reply