Lideratge en salut: digue’m com et relaciones i et diré quin tipus de líder ets

Com reaccionaries si una crisi alterés l’estratègia de la teva unitat? Com actues davant d’un error d’un membre del teu equip? Com és la teva relació amb els col·laboradors? Aquestes són algunes de les preguntes a què respon el Postgrau en Lideratge, Habilitats Directives i Desenvolupament Directiu en Organitzacions de Salut d’UManresa, que el proper mes de gener arriba a la seva cinquena edició.

A través del següent vídeo, dues exalumnes del Postgrau comparteixen amb UManresa la seva experiència i com el programa les ha ajudat a créixer personalment i professional, alhora que a gestionar el capital humà de manera més eficient. 

UManresa.- Quin és el perfil de persona que pot aprofitar el Postgrau en Lideratge, Habilitats Directives i Desenvolupament Directiu en Organitzacions de Salut?

Pere Pascal.- Aquest Postgrau va dirigit, principalment, a comandaments intermitjos i directius que ja lideren equips o bé a professionals sanitaris o socials que, en un futur, hauran d’impulsar el seu lideratge i portar equips.

UM.- Quina va ser la teva motivació principal a l’hora de continuar formant-te i realitzar aquest Postgrau?

Núria Arenas.- Jo vaig començar el Postgrau amb la sensació que no estava preparada per ocupar una posició de lideratge, em plantejava si realment estava capacitada per portar a terme bé aquestes funcions i, un cop finalitzat el programa, vaig sortir amb la sensació d’anem a jugar!

UM.- Quins són els trets diferencials del programa?

PP.- El Postgrau inclou casos pràctics, dinàmiques de grup i sessions personalitzades de coaching, per tal d’aprofundir en les habilitats directives i, paral·lelament, introdueix eines d’autoavaluació i autoconeixement com el Discovery Insights. Aquest sistema es fonamenta en els treballs de Carl Jung i afavoreix l’autocomprensió i les relacions eficaces.

UM.- La formació rebuda, t’ha permès introduir millores en la teva feina? Quin impacte ha tingut sobre la teva institució?

Núria Cárdenas.- Un dels punts forts del Postgrau és que permet tenir un major coneixement d’un mateix i identificar les teves fortaleses per potenciar-les, així com reconèixer les teves debilitats per treballar-les, de forma conscient, en el dia a dia i més específicament a l’hora de comandar equips.

UM.- Quines eines t’ha aportat el Postgrau en Lideratge?

NA.- Entre d’altres, saber com fer una escolta activa, com demanar, com comunicar-me millor, com negociar, com afrontar una conversa complicada…

NC.- En destacaria les tècniques de comunicació i presentació en públic, que ja estic aplicant a diari en la meva feina.

UM.- Després de la teva experiència com a estudiant del Postgrau, recomanaries aquest programa?

NA.- Sense cap mena dubte perquè, a més a més d’aprendre a desenvolupar un lideratge més eficient, gaudíem molt de les sessions i vam crear un grup de treball molt maco.

Pere Pascal, responsable de l’àrea de Consultoria i Formació de la Fundació La Unió i coordinador del Postgrau en Lideratge, Habilitats Directives i Desenvolupament Directiu en Organitzacions de Salut del Centre Internacional de Formació Contínua d’UManresa

Núria Arenas, directora del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (RELLA) i exalumna del Postgrau

Núria Cárdenas, ajunta a la direcció de Fisiogestión i exalumna del Postgrau

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.