Setmana de l’1 de juliol

Una setmana més al nostre Campus d’estiu d’Umanresa, hi ha alguns nens i nenes que segueixen i d’altres que estrenen temporada d’estiu!


L’ESPAI EXTERIOR

Aquesta setmana l’Espai exterior ha estat un dels grans protagonistes! Cada vega més anem “explotant” els espais… i l’Espai exterior ens està donant l’oportunitat de sentir unes sensacions fantàstiques, com caminar sobre el fang. Aniol prova-ho, és molt guai! Accions i experiències que són difícils de poder sentir, però al Campus és possible!

Però no només és qüestió de “xip-xap”, a mesura que anem escarbant el terra ens anem trobant que hi ha diferents tipus de terres. Cadascuna ens ha permès fer diferents experiències i, a més a més, barrejant amb l’aigua ens ha donat un munt de possibilitats.

Per poder fer sorra fina, ens va bé la capa de sobre, perquè és la que està més seca i podem separar els diferents tipus de sorres.

Si barregem aquesta sorra amb aigua, podem fer boles de terra, però si escarbem encara una mica més trobem l’argila que aquesta és més ideal!

No tot acaba aquí, sabíeu que som unes autèntiques constructores? Entre tots i totes hem construït uns camins i que junt amb l’aigua podem veure el seu recorregut.


Hi ha infants que es posen el repte de poder aconseguir fer el màxim de camins amb les canals. Estan ben interessats i cada vegada ho van provant de manera diferent: amb diferents boles, amb sorra, amb pedres… Això sí, sempre s’ha d’unir al mateix lloc.


A ESMORZAR!!

Una setmana més, l’esmorzar és més que fer un descans a menjar a reposar les piles. Els nens i les nenes han estat els responsables d’anar a comprar-lo, i s’han hagut de fixar i llegir les etiquetes del que compràvem. Sabem que tenim alguns infants amb intoleràncies i al·lèrgies i… no és tan fàcil trobar un esmorzar per a tothom!

 


SORTIDA AL MÓN SANT BENET: “TASTAOLLETES”

El dimarts vam anar de sortida al Món Sant Benet, va ser tota una experiència. Vam anar caminant “xino-xano” cap a Plaça Espanya a agafar l’autobús de la línia de Navarcles. Un cop  arribat a Navarcles, vam seguir caminant fins al Món Sant Benet.

 

Abans d’entrar vam esmorzar i… una ruixada per refrescar-nos una mica! Quan ja van ser les 11 tothom cap dins i a començar el taller. Aquesta setmana vam fer el taller “Tastaolletes”. Primer, vam parlar de la importància de la fruita i quina era la millor manera de menjar-la. Després, vam començar una activitat molt divertida, havíem d’esbrinar la fruita de la gelatina fent servir el gust, l’olfacte i la vista. Vam encertar totes les fruites, som tots i totes unes expertes!

Quan vam acabar, va ser hora d’arremangar-se i agafar forces per arribar a fer una mantega casolana. Vam haver de sacsejar amb molta força un pot petit amb llet… va ser bastant esgotador, no és gens fàcil!

Un cop vam acabar el taller… a jugar a fora!


MOMENTS RELAXANTS

Hi ha moments per a tot, i un moment que agrada a més d’un i una és la relaxació. Un dia entre nosaltres vam fer relaxació grupal… respiracions i expiracions, posicions de ioga…

Però també en alguns moments esporàdics, ens hem estirat quan ens ha vingut de gust i ens hem fet massatges fent servir diferents eines.


PATIM, PATAM, PATUM!

Hi ha hagut moments explosius i musicals com quan demanaven posar cançons de la Patum de Berga. Alguns i algunes estan fetes unes expertes.L’afició ha arribat a cert punt que hi ha qui s’han volgut fer la seva disfressa!


EXPERIÈNCIES AL LAB 0_6 I AMB EL LAB SOBRE RODES

Durant la setmana, en algun moment, l’Espai de llum s’ha convertit amb… el lloc ideal per poder explicar contes de manera diferent. Hem fet servir un llençol, unes llanternes i les siluetes d’animals. Però… abans de presentar-ho hem hagut d’assajar-ho moltes vegades, i ens hem sentit molt còmodes i segurs/es! 

L’últim dia de la setmana quan vam pujar al Lab 0_6 hi havia unes propostes noves que no havíem vist mai. Eren les propostes del Lab sobre rodes, aquesta no ens l’esperàvem, encara vam tenir més reptes per resoldre! Ha estat una setmana molt intensa!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.