L’Escola de Formació Contínua de la FUB incrementa fins a tres els màsters en Ciències de la Salut

Tres de les cinc ofertes formatives de llarga durada de l’Escola de Formació Contínua (EFC) de la Fundació Universitària del Bages (FUB) del pròxim curs escolar seran màsters. Fins ara, només s’impartia el Màster en Emergències Extrahospitalàries. A partir del proper curs 2012-2013, s’hi sumaran un Màster en teràpia manual del sistema musculoesquelètic i un Màster en anestesiologia, reanimació i terapèutica del dolor.

En tots els casos es tracta de postgraus que ja impartia l’Escola de Formació Contínua i que s’han adaptat per convertir-se en una titulació superior. Segons Carlota Riera, directora de l’EFC, ‘el bon nivell dels postgraus, el prestigi que tenen entre els professionals del sector i la demanda d’una titulació de nivell superior han estat els motius pels quals hem optat per transformar-los en màsters’. Es tracta d’una aposta decidida per la qualitat de la formació de llarga durada en l’àmbit de les ciències de la salut, un dels camps de major expertesa de la FUB i pels quals és més reconeguda l’activitat de l’EFC.

A més dels tres màsters, l’Escola de Formació Contínua ha programat una nova edició del Postgrau en reeducació del sòl pèlvic i el programa de Residència clínica en Podologia, una iniciativa pionera arreu de l’Estat espanyol que permet als titulats en podologia fer una estada formativa en centres sanitaris especialitzats en l’atenció podològica i treballar al costat de professionals tant de la podologia com d’altres especialitats que hi estan vinculades. La del proper curs serà la segona edició d’aquesta Residència, que en la primera edició va tenir tanta demanda que va haver de deixar professionals interessats en llista d’espera.

141 persones s’han format a l’Escola de Formació Contínua de la Fundació Universitària del Bages en l’àmbit de les ciències de la salut durant el curs 2011-2012. Destaquen els 41 alumnes del Màster d’Emergències Extrahospitalàries, els 32 que han fet el Postgrau en Reeducació del Sòl Pèlvic i els 26 que han seguit el Postgrau de Fisioteràpia en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica, que a partir del nou curs es transforma en màster.

La inscripció per participar en els màsters i postgraus de l’Escola de Formació Contínua de la FUB es pot fer a través de la seva pàgina web, que recentment ha estat renovada.