Saint Patrick’s Day: join the party!

Aquesta setmana tot el món angloparlant celebrarà Sant Patrick’s Day, la festa de Sant Patrici, patró d’Irlanda. Amb aquest motiu recuperem aquesta entrada del blog del Servei d’Idiomes sobre aquesta curiosa i popular festa que es celebra el 17 de març.

La festa va originar-se cSt Patric's paradeom a commemoració de l’arribada de cristiandat a Irlanda i de fet és observada per les esglésies catòlica, anglicana, ortodoxa i luterana. Però avui en dia, el que va començar com una festa religiosa s’ha convertit en un festival internacional, una celebració del patrimoni, la cultura i les tradicions irlandeses no només a la República d’Irlanda i a Irlanda del Nord sinó també a tot el món, des de Terranova o la illa de Montserrat fins a Gran Bretanya, Canadà, Estats Units, Austràlia i Nova Zelanda.

 

 

Per a celebrar Saint Patrick’s és tradicional vestir de color verd, el color d’Irlanda i del tradicional trèvol que Sant Patrici va utilitzar per explicar el misteri de la Trinitat a la Irlanda pagana del segle V i que avui és un símbol nacional. Es ballen danses tradicionals irlandeses, es mengen els plats tradicionals, s’expliquen històries de la riquíssima mitologia celta i, per descomptat, també es consumeixen grans quantitats de cervesa i whisky irlandès!

 

 

Aquí us deixem una web didàctica i divertida on podeu trobar tot un seguit de vídeos relacionats amb Saint Patrick’s Day: http://www.history.com/topics/st-patricks-day

 

Happy Saint Patrick’s Day!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.