April Fools’ Day

El dia 1 d’abril molts països del món occidental celebren el que podria considerar-se l’equivalent del nostre dia dels Sants Innocents. Al món angloparlant, la jornada d’avui es coneix amb el nom de April Fools’ Day. Se celebra fent bromes als amics i coneguts o bé escampant falses notícies i rumors sobre temes d’actualitat (de vegades molt exagerats!). Tant les bromes com les víctimes d’aquestes ocurrències reben el nom de April Fools.

Molts diaris, revistes, programes de notícies i altres mitjans de comunicació s’afegeixen a la tradició i publiquen notícies falses, que solen aclarir el dia següent. Aquesta tradició es celebra al món angloparlant des del segle XIX.

El francesos també ho celebren però amb un altre nom: per ells l’1 d’abril és el Poisson d’Avril, o “peix d’abril”. Els nens francesos solen enganxar una llufa en forma de peix a l’esquena dels seus companys de classe, i criden “Poisson d’Avril!” quan les víctimes descobreixen la broma.

Moltes cultures al llarg de la història han celebrat un dia de bromes i gresca cap a començaments de primavera. Els antics romans tenien un festival anomenat Hilaria el 25 de març, en el que celebraven la resurrecció d’Attis, el poderós déu de la vegetació. El calendari hindú té la festivitat del Holi, i els jueus celebren el Purim. Deu haver-hi alguna cosa a l’aire primaveral que ens fa tenir ganes de riure i fer gresca!

Imatge: http://cdn.quotesgram.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.